Χίλια μύρια κύματα…

24.09.2014 | ZASKAR

του Πέτρου Ιωσηφίδη

Και μπορεί το Αϊβαλί να είναι μακριά, σύμφωνα με το γνωστό τραγούδι, η Α2 κατηγορία όμως, για τον Ιωνικό, μπορεί και να μην είναι τελικά, έστω και με καθυστέρηση, έστω και με αποφάσεις που αφορούν τρίτους αλλά έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εξέλιξη του Μπασκετικού Ιωνικού.

Χίλια μύρια κύματα...

Όταν ο Ιωνικός έχανε ή μάλλον “αυτοκτονούσε” την προτελευταία αγωνιστική, μέσα στην έδρα του, στο κλειστό του Πλάτωνα, από το Μαρούσι που ήρθε να παίξει για την ιστορία του, μη έχοντας άλλο κίνητρο, ο Ιωνικός γκρεμιζόταν “εκκωφαντικά” από την κορυφή της Β’ Εθνικής (που μέχρι τότε ήταν 1ος) σε τριπλή ισοβαθμία, από την οποία και ευνοούνταν. Η κατάταξη δεν άλλαξε στο τέλος, ο Ιωνικός έδωσε το μπαράζ της “κατήφειας” και της “παρηγοριάς” με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων στο οποίο και επικράτησε, περιμένοντας ένα μικρό ή μεγάλο θαύμα, όντας 2ος επιλαχών (πίσω από τη Λιβαδειά) σε περίπτωση αναδιαρθρώσεων των κατηγοριών, για να ανέβει έτσι στην Α2. Από την πρώτη στιγμή που ο σύλλογος μπήκε σ’ αυτή τη διαδικασία, τόσο η επιτροπή μπάσκετ όσο και οι φίλαθλοι της ομάδας ήξεραν ότι θα επρόκειτο για μια ψυχοφθόρο διαδικασία, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Για ακόμα ένα καλοκαίρι πολλά λέχθηκαν, λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης που επηρεάζει και το φάσμα του αθλητισμού. Πολλές οι υποψήφιες ομάδες για “φούντο” λόγω οι- κονομικών δυσκολιών, φθάνοντας τελικά μέχρι τον Αύγουστο όπου για ακόμα μια φορά, οι περισσότερες, “κουτσά - στραβά” βρήκαν λύση και κατέβηκαν είτε στην Α1 είτε στην Α2 κατηγορία. Τα μόνα ερωτηματικά ήταν ο Ίκαρος Καλλιθέας και ο Ηλυσιακός. Και έκτοτε ξεκινάει το “μαρτύριο της σταγόνας”. ΚΑΕ που υποβιβάζονται στην Α2, την πρώτη χρονιά, οι οποίες έχουν χρέη, οφείλουν να δώσουν ένα παράβολο 40 χιλ. ευρώ για να μπορέσουν να αγωνιστούν στην Α2. Για τους δικούς του λόγους, ο πρόεδρος του Ίκαρου Καλλιθέας (πέρσι Ίκαρος Χαλ- κίδας), προτίμησε τον οικειοθελή υποβιβασμό στη Β’ για να ρυθμιστούν τα όποια χρέη. Τον ίδιο δρόμο φάνηκε στην αρχή να ακολουθεί και ο Ηλυσιακός. Τελικά, μετά από πολλές πιέσεις και όχι μόνο, ο Ηλυσιακός “έπεισε” την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και πήρε το πιστοποιητικό συμμετοχής. Κάπου εκεί, οι ελπίδες έσβησαν.

Ωστόσο, λίγο πριν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο προέκυψε θέμα με 3 ομάδες της Α1. Και παρ’ ότι Κόροιβος Αμαλιάδας και ΑΕΚ πήραν το πιστοποιητικό, ο Πανιώνιος για την ώρα (αν και έχει παρέλθει η έσχατη ημερομηνία κατάθεσης φακέλων) φαίνεται μετέωρος. Κι εκεί εμφανίζεται εκ νέου το “μαρτύριο της σταγόνας” (και) για το σύλλογο της Νίκαιας.

Ο (πρώην) πρόεδρος του Πανιωνίου, Ηλίας Λιανός, είχε ξεκαθαρίσει καιρό τώρα ότι ήθελε να μεταβιβάσει τις μετοχές της ΚΑΕ σε άλλο πρόσωπο. Παρ’ ότι ενέργειες έγιναν, τελικά δεν τε- λεσφόρησαν αν και έφτασαν πολύ κοντά. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει το νόμο (που κάποια στιγμή πρέπει να εφαρμοστεί και να εφαρμοστεί για όλους και όχι αλά καρτ σ’ αυτήν τη χώρα). Ο Πανιώνιος είχε όλο το καλοκαίρι να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και ρυθμίσεις. Μέχρι προχθές δεν είχε κάνει τίποτα. Η διορία εξέπνευσε και τότε ζήτησε εκ νέου παράταση αρχικά για 10 μέρες, έπειτα για 2 μέρες. Η Ενωση Σωματείων Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος (ΕΣΑΚΕ) για τους δικούς του λόγους έκανε δεκτό το αίτημα. Όμως η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων που έχει και τον τελευταίο λόγο, “έκοψε” και τις δυο φορές το αίτημα του Πανιωνίου. Έτσι ο Πανιώνιος, αν ισχύσει αυτή η απόφαση παίρνει το δρόμο για τη Β’ Εθνική ή τα τοπικά της Ενωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής (ΕΣΚΑΝΑ).

Παράλληλα, τόσο η Καβάλα, πρώτιστα, όσο και ο Ιωνικός Νικαίας, που είναι άμεσα ενδια- φερόμενοι, πέραν της στενής παρακολούθησης, κάνουν τις ανάλογες ενέργειες προκειμένου να τηρηθεί η εφαρμογή του νόμου και να γνωρίζουν έγκαιρα το ενδεχόμενο να αγωνιστούν σε ανώτερη κατηγορία, κάτι που αλλάζει τελείως τα δεδομένα, τους στόχους και ίσως φέρει και ανακατατάξεις στα ρόστερ και την εκ νέου ενίσχυσή τους. Τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ, εξάλλου, ξεκινούν, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη. Ο χρόνος είναι λίγος και περνά.

Χίλια μύρια κύματα...

Μέχρι και την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, υπάρχει σιγή ασυρμάτου. Με πληροφορίες από διάφορες πηγές είτε να δίνουν το “φιλί” της ζωής στον Πανιώνιο, είτε να τον ρίχνουν στη Β’ Εθνική ή στα τοπικά. Ωστόσο από τις αρμόδιες αρχές (πλην του ΕΣΑΚΕ που διάκειται φιλικά ως προς το ενδεχόμενο ο Πανιώνιος, παρά την υπερημερία του, να αγωνιστεί στην Α1) δεν έχει υπάρξει ακόμα η επίσημη εκείνη ανακοίνωση που θα ξεκαθαρίζει μια και καλή το τοπίο.

Οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές.

Ο Πέτρος Ιωσηφίδης είναι μέλος της επιτροπής μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας και υπεύ- θυνος τύπου.

 

facebook Μοιράσου το στο facebook

Σχετικά Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο “Χίλια μύρια κύματα…”

Σχολιάστε