Έχει και η υπομονή όρια…

09.03.2014 | ZASKAR

του Νικόλαου Α. Λεωτσάκου

Τον τελευταίο καιρό από τη στιγμή που ανεξαρτητοποιήθηκα και μετά, συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που πρέπει να σχολιάσω, πρώτον γιατί θεωρώ ότι μας αφορούν όλους και δεύτερον γιατί κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία το ότι δεν παίρνουν απαντήσεις και διαρκώς υπερβαί- νουν τα εσκαμμένα.

Εχει και η υπομονή όρια...

Καταρχήν, αφού δε μπορούν να με κατηγορήσουν πως ανεξαρτητοποιήθηκα επειδή έχασα κάποια έμμισθη θέση, ισχυρίζονται πως το έκανα λόγω φιλικών δεσμών με συνάδελφους δη- μοτικούς σύμβουλους. Έχω αναφέρει τους λόγους που με οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή και δεν έχει νόημα να τους επαναλάβω. Κάποιοι όμως τσακωμένοι με την αλήθεια, αρέσκονται σε παραμυθάκια και ισχυρίζονται προσωπικά κίνητρα, συγγένειες και φιλίες. Εξ’ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Τουςκαταλαβαίνωγιατί μη μπορώντας να βρουν κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για το άτομό μου, επινοούνότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Θα τους απογο- ητεύσω λέγοντάς τους πως ότι και να κάνουν δε θα μπορέσουν να βρουν κάτι εναντίον μου. Γιατί σε αντίθεση με αυτούς δε μου αρέσει το μέλι

Κάποιοι λοιπόν, υπό το κράτος πανικού εκτοξεύουν λάσπη προς πάσα κατεύθυνση. Δεν τους φτάνει η λάσπη που προσπαθούν να μας γεμίσουν με τα μπάζα από το μετρό, προσπαθούν να αμαυρώσουν υπολήψεις δείχνοντας περίτρανα ότι στερούνται ηθικής. Δημιούργησαν ιστοσελίδα, υποτίθεται ανεξάρτητη, που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κατηγορεί με χυδαιότητα, όποιον είναι απέναντι στη δημοτική αρχή, εξελίσσεται στο χειρότερο κουτσομπολίστικο μέσο και εκ- θειάζει με κάθε τρόπο το δήμαρχο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έχει κάποιος στη διάθεσή του όσα μέσα ενημέρωσης θέλει, να λέει ότι θέλει, να ξεπέσει όσο χαμηλά θέλει και να υποστηρίζει όποιον θέλει. Νοήμονες άνθρωποι είμαστε ας μην “καταπίνουμε αμάσητο” ότι μας σερβίρεται. Δεν δίνω όμως σε κανέναν το δικαίωμα να με αποκαλεί συμμορία. Δε δίνω σε κανένα το δικαίωμα επειδή δεν έχει τι να πει, να με κατηγορεί για το οτιδήποτε ακόμα και για το ότι παραβρέθηκα σε κάποια εκδήλωση. Ιδίως σε μία ιστοσελίδα φάντασμα, που δε δίνει σε κανέναν τη δυνατότητα να απαντήσει στα σχόλια που κάνει, ούτε καν το δικαίωμα επικοινωνίας.

Δεν τους φτάνει όμως αυτό, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, υβρίζουν χυδαία εμάς τους πέντε που έχουμε ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του δήμαρχου. Όπως και να έχει όμως χαιρετίζω τα νέα ήθη που εισάγουν. Ειδικά σε κάποιους που πριν από λίγο καιρό καταφέρονταν εναντίον του δήμαρχου με το χειρότερο τρόπο επειδή δεν τους έδωσε κάποια θέση και τώρα έχουν γίνει ο μεγαλύτεροι υποστηριχτές του. Βέβαια ο καθένας έχει δικαίωμά να αλλάζει γνώμη ακόμα και κάθε πέντε λεπτά. Δεν επιτρέπω όμως σε κανέναν να με υβρίζει και να μου συμπε- ριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο. Oλα έχουν ένα όριο.

Κατανοώ ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε ως τις εκλογές παίζοντας τίμια το παιγνίδι. Ας μην λειτουργούμε υπό το κράτος πανικού. Ας μη χάνουμε την ευπρέπειά μας. Θεμιτές οι φιλοδοξίες, όχι όμως όταν προσβάλουμε και υπονομεύουμε τους γύρω μας. Ας μην χάσουμε λόγω των εκλογών την αξιοπρέπειά μας, είναι κρίμα.

Ο Νικόλαος Α. Λεωτσάκος είναι Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

 

facebook Μοιράσου το στο facebook

Σχετικά Posts

1 σχόλιο στο άρθρο “Έχει και η υπομονή όρια…”

  1. Αντώνης

    Είναι από την μια λογικό να επικρατεί πανικός στην παράταξη Ιωακειμίδη, δεν τις έχουν τύχει και λίγα άλλωστε. Λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές δεν τις βγαίνει τίποτε. Ούτε τα πάρε δώσε με τους εργολάβους, βλέπε σκάνδαλο καραμπίνη, ούτε τα πάρε δώσε με τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε την στήριξη του στο τσεπάκι του, όπως ήθελε να λέει ο Ιωακειμίδης. Τι έχει να κάνει λοιπόν; Nα βρίζει και χυδαιολογεί καθημερινά μέσω ανώνυμων blogs και ψεύτικων προφίλ στο fb.
    Αυτοί είναι, αυτοί θα παραμείνουν, λίγοι, και θα φύγουν σύντομα από την Πόλη χωρίς να τους θυμάται κανείς.

Σχολιάστε