Το Athens Street Art Festival 2014 στον δήμο μας

31.03.2014 | ZASKAR

Το Athens Street Art Festival 2014, ένα φεστιβάλ καλλιτεχνικής δημιουργίας στους δρόμους των πόλεων, ανοίγει τα φτερά του κάνοντας τη φετινή του στάση στον δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη. Καταθέτει με τον δικό του τρόπο προτάσεις και εκδηλώσεις που προσπαθούν να απαντήσουν δημιουργικά και ευφάνταστα στο ερώτημα - τίτλο του: “ Crisis ? what Crisis ? ”.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ στέλνουν μέσα από τις παρεμβάσεις τους πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα, εκφράζοντας τη γνώμη τους για την κρίση.

Το Athens Street Art Festival 2014 γίνεται όχημα για να αναδειχθεί η τέχνη στο δρόμο (και όχι οι μουτζούρες των σπρέι) και να έρθει σε επαφή με τον πολίτη, να τον αφυπνίσει και να τον ενεργοποιήσει.

Το Athens Street Art Festival 2014 στον δήμο μας

Οι “Bane” από την Ελβετία έκαναν την αρχή στο 7ο Δημοτικό Σχολείο ενώ παράλληλα δέκα (10) καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες του street art και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών θα με- ταμορφώσουν άλλα 2.000 τ.μ. σε επιφάνειες σχολείων του δήμου μας στο πλαίσιο της κοινω- νικής διάστασης και προσφοράς του φεστιβάλ.

Πρόκειται για ένα μη επιχορηγούμενο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φεστιβάλ, που στηρίζεται στην εθελοντική δράση και συμμετοχή όλων των φορέων.

Το Athens Street Art Festival 2014 στον δήμο μας

Το Athens Street Art Festival 2014 στον δήμο μας

Στόχοι του φεστιβάλ είναι:

-

Να προβάλλει ότι η Ελλάδα παρά την κρίση που αντιμετωπίζει, η οποία και αποτελεί το θέμα της διοργάνωσης, “ Crisis ? What Crisis ? ”, μπορεί να πρωτοπορεί διοργανώνοντας ση- μαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα, χωρίς καμία κρατική οικονομική συνδρομή, αλλά με την συνεργασία ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και κυρίως χάρη στη διάθεση, την προσπάθεια και την αποφασιστικότητα των εμπλεκομένων στο φεστιβάλ.

-

Να προβάλλει έμπρακτα τις έννοιες: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟ- ΣΦΟΡΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΣΥΜ- ΠΡΑΞΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.

-

Να γίνουν έργα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία.

-

Να αναδείξει την διαφορά των έργων graffiti, που προβάλλουν απόψεις, επώνυμα και με ανα- γνωρίσιμη προσωπική γραφή ή ασκούν κοινωνική κριτική, σε αντιπαράθεση με τις παρεμ- βάσεις αμφίβολης έως ανύπαρκτης καλλιτεχνικής αξίας σε δημόσιους χώρους.

-

Να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες σήμερα ανταποκρίνονται στα μηνύματα της εποχής, στα σύμβολα του αστικού περιβάλλοντος και να προβάλει την κοινωνική ευ- αισθητοποίηση.

Βιογραφικό “Bane”

Για τον Ελβετό καλλιτέχνη με το ψευδώνυμοBane”, που σημαίνειΌλεθρος”, η διαδικασία εκκίνησης ενός έργου τέχνης είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντική με το τελικό έργο. Ανακάλυψε από νωρίς το ενδιαφέρον του για την τέχνη, καθώς συνειδητοποίησε ότι ήταν το καλύτερο μέσο για να ξεπεράσει την καθημερινότητα του. Η έλξη που ένοιωσε στην αρχή μετατράπηκε γρήγορα σε πάθος. Πιστεύει στη συνεχή εξέλιξη του καλλιτέχνη με στόχο τη δημιουργία. Σήμερα εργάζεται ως καλλιτέχνης στη Ζυρίχη και έχει καθιερωθεί στους τομείς του graffiti, airbrush και στη ζωγραφική σώματος.

 

facebook Μοιράσου το στο facebook

Σχετικά Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο “Το Athens Street Art Festival 2014 στον δήμο μας”

Σχολιάστε