4 επιπλέον ανεξαρτητοποιήσεις κόλαφος για Ιωακειμίδη

15.01.2014 | ZASKAR

Η “σκοτεινή”, όπως διατυπώνετε από τους επικεφαλείς, τακτική Ιωακειμίδη στην υπόθεση της επιχωμάτωσης των πρώην λατομείων “Καραμπίνη” και “Αδάμ” από την κοινοπραξία των έργων metro, που οδήγησε στην πρωτόγνωρη καταγγελία σύσσωμης της αντιπολίτευσης, φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε “το ποτήρι της ανοχής” για πολλούς επιπλέον δημοτικούς συμβούλους από την πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου.
Έτσι λοιπόν χθες, ημέρα ψηφοφορίας νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, ανεξαρτητοποιήθηκαν οι κ.κ. Κουφόγιαννης Μ., Τριανταφυλλίδης Π., Λεωτσάκος Ν. και Μπακιρτζής Ν., ενώ κάποιοι δήλωσαν πως δεν θα συνεχίσουν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές (όπως για παράδειγμα ο κ. Δερμάτης Α.). Ωστόσο αναμένονται και άλλες τρανταχτές ανεξαρτητοποιήσεις ανθρώπων της διοίκησης που θα συζητηθούν.

4 επιπλέον ανεξαρτητοποιήσεις κόλαφος για Ιωακειμίδη

Οι ανεξάρτητοι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Ιωακειμίδη δεν δίστασαν να καταγγείλουν την υποβάθμιση και απαξίωση τους ακόμα και στο όργανο της δημοτική ομάδας, την παντελή έλλειψη ενημέρωσης τους εκ μέρους της διοίκησης σε ζητήματα ουσίας που αφορούν την πόλη κ τους πολίτες, την σκόπιμη απουσία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, την αποδοχή τους μόνο όταν ψηφίζουν αυτά που τους υποδεικνύουν, την μονόπλευρη αξιοποίηση στελεχών προερχόμενα αποκλειστικά από τον Ρέντη, την αλαζονική συμπε- ριφορά του δημάρχου που δεν τον αφήνει να βλέπει τίποτε άλλο πέραν από το υπερφίαλο εγώ του και πολλά άλλα, όπως θα διαπιστώσετε και στις επιστολές που ακολουθούν.

Οι επιστολές παραίτησης των 4ων δημοτικών συμβούλων από την παράταξη “Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη” με επικεφαλή τον δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδης:

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σας έχω ενημερώσει και με την επιστολή παραίτησής μου για τους λόγους που με οδήγησαν σ’ αυτή. Ως συνέχεια αυτής της παραίτησης, με την επιστολή μου αυτή, καταθέτω την α- πόφασή μου να αποχωρήσω από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας και να συνεχίσω ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, διαθέτοντας όσες δυνάμεις έχω σε έναν διαρκή α- γώνα για την βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μου, συ- γκρουόμενος πάντα και πολεμώντας συμπεριφορές, νοοτροπίες και πολιτικές που αδικούν το πνεύμα, την ιστορία και τις ανθρώπινες αξίες της πόλης μας, αλλά και γενικότερα της χώρας.

Η τρίχρονη λειτουργία της πλειοψηφούσας παράταξης, της οποίας υπήρξα μέλος, ανέδειξε φαινόμενα αλαζονικής άσκησης της εξουσίας και ανέδειξε ένα πνεύμα αναξιοκρατίας και στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου μας. Η αντιδημοκρατική αντίληψη της ηγεσίας οδήγησε στην υποβάθμιση της λειτουργίας βασικών συλλογικών οργάνων όπως είναι η δημοτική ομάδα, η δημοτική παράταξη και η εκτελεστική επιτροπή, και οδήγησε στην ανάπτυξη ενός κλειστού και αδιαφανούς κυκλώματος εξουσίας με την ανάδειξη και την επικυριαρχία στε- λεχών από την πόλη του Ρέντη παραγκωνίζοντας και υποβαθμίζοντας άξια στελέχη, δημο- τικούς συμβούλους που προέρχονται από την πόλη της Νίκαιας.

Ο φόβος ενημέρωσης των πολιτών για τα μεγάλα έργα και τις κυρίαρχες επιλογές, που αφορούν τη ζωή των πολιτών, όπως για παράδειγμα το έργο “αποκατάσταση λατομείων Καραμπίνη - Σελεπίτσαρι” οδηγούν στην ακύρωση της πιο άμεσης μορφής δημοκρατίας (όπως είναι ο δήμος) και δημιουργούν επικίνδυνες αποστάσεις ανάμεσα στον δήμο και τους δημότες. Η άρνηση ή αδυναμία κατάθεσης και εφαρμογής ενός σχεδίου για την αντιμε- τώπιση της φτώχιας χιλιάδων δημοτών, σε αντιδιαστολή με την πρόταση μιας πρόχειρης ελπίσας χαράς μέσα από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, η συμπόρευση της δημοτικής αρχής με μνημονιακές δυνάμεις και η συστηματική άρνηση να συζητηθούν θέματα που αφορούν άμεσα και ακυρώνουν τις επιλογές ζωής των πολιτών από τις πολιτικές των μημονιακών κυβερνήσεων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συνέχισης της παραμονής μου στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Με εκτίμηση, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Κουφόγιαννης

 

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου Τριανταφυλλίδη Προκόπη

Με την παρούσα έγγραφη ανακοίνωσή μου σας γνωστοποιώ ότι, ύστερα από την θητεία μου ως αντιδήμαρχος Νίκαιας και ως Δημοτικός Σύμβουλος τον παρόντα χρόνο, επανακαθορίζω τη στάση απέναντι στον σχεδιασμό του δημάρχου, κατόπιν της λαϊκής απαίτησης για χριστή διοίκηση. Στη δύσκολη παρούσα συγκυρία μιζέριας και οικονομικής εξαθλίωσης η έλλειψη δημοκρατικών λειτουργιών, το κλειστό σύστημα εξουσίας, η υποβάθμιση των Δημοτικών Συμβούλων -της Νίκαιας κυρίως- η υποτίμηση της ιστορίας της πόλης, επιβάλουν πράξεις και πολιτικές στάσεις καθαρότητας, εντιμότητας και ήθους.

Ύστερα από την μαζική διαφοροποίηση πολλών Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, με αποκορύφωμα την αποπομπή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από τον δή- μαρχο, εξαναγκάζοντάς τον σε παραίτηση, δημιουργείτε ένα νέο πεδίο πολικής πραγμα- τικότητας. Εντελώς σημειολογικά σας αναφέρω ότι οι προηγούμενες ενστάσεις του προ- έδρου αφορούσαν κυρίαρχα ζητήματα που εκκολάπτουν και ελλοχεύουν επικινδυνότητα για την πόλη μας (όπως με την απόθεση μπαζών στον Καραμπίνη και Σελεπίτσαρι).

Αφουγκραζόμενος τον πολίτη που δεν βρίσκεται αγκαλιασμένος με την ευαισθησία κάποιας τοπικής κοινωνικής πολιτικής και ούτε καν συμμέτοχος σε μια ευνομούμενη τοπική αυ- τοδιοίκηση σας καταθέτω την ανεξαρτητοποίησή μου για να απελευθερώσω τον εαυτό μου από την αγκύλωση μιας σκουριασμένης νοοτροπίας που δεν συνάδει με χριστή διοίκηση. Ταυτόχρονα ευελπιστώ να απελευθερωθούν δυνάμεις που θα στοιχηθούν κάτω από ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο αντίστασης με όραμα και κυρίως αγάπη για την ιστορική πόλη της Νίκαιας και του συνενωμένου δήμου Αγ. Ι. Ρέντη. Η πολιτική ακτινογραφία της πόλης θα αποτυπωθεί με σαφή τρόπο στις εκλογές και ελπίζω να μας δικαιώσει.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ανέκαθεν πίστευα ότι αυτά που γίνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή, σε έναν δήμο μπο- ρούμε να τα αποφύγουμε. Έκανα λάθος και ταυτόχρονα η έλλειψη εμπειρίας με οδήγησε σε μια επιλογή που δεν με δικαίωσε. Αυτό δεν είναι εν δυνάμει κακό. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Αυτό το λάθος θα το διορθώσω. Και για να μην πλατειάζω, θα περάσω στους λόγους που με οδηγούν στην απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ:

1.

Δεν εντάχθηκα σε καμία παράταξη για να αποφασίζουν άλλοι για εμένα και εγώ να συμφωνώ, μη γνωρίζοντας από πριν το παραμικρό, ακόμα και σε θέματα ζωτικής ση- μασίας. Εντάχθηκα για να συμμετέχω στην προσπάθεια βελτίωσης της πόλης μου. Διαφορετικά καθόμουν και σπίτι μου. Σε ελάχιστες έως τώρα δημοτικές ομάδες δεν ήμουν για κάποιους απαραίτητος. Ήμουν καλός μόνο για να ψηφίζω θετικά στα δημοτικά συμβούλια; Κάποιοι έχουν κάνει τραγικό λάθος αν νομίζουν ότι έχω χάσει την αξιοπρέπειά μου ή ότι τους την έχω καταθέσει. Η αλαζονεία όμως δεν τους αφήνει να βλέπουν τίποτε άλλο πέραν από το υπερφίαλο εγώ τους.

2.

Όσον αφορά το κοινωνικό έργο, δεν πήγαν ούτε στον τομέα αυτό τα πράγματα όπως τα περίμενα. Όλα στηρίζονται στον εθελοντισμό. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για κοινωνική προσφορά προς τους δημότες μας, έχουμε όμως την δυνατότητα για συ- ναυλίες αλληλεγγύης κόστους 18.000 ευρώ. Ακόμα όμως και αυτόν τον εθελοντισμό κάποιοι προσπαθούν να τον μπλοκάρουν, γιατί μόνο τυχαίο δεν είναι ότι κάποιες ε- νέργειες προς τις ευπαθείς ομάδες του δήμου μας δεν έχουν ξεκινήσει, παρόλο που δεν έχουν οικονομικό κόστος. Ακόμα και το ότι λειτουργεί στον δήμο μας -εδώ και ενάμιση χρόνο- αντικαπνιστικό ιατρείο, οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν λόγο της μη προβολής του.

3.

Η μονόπλευρη αξιοποίηση στελεχών από την πλευρά του δημάρχου. Αρνούμαι να δεχτώ ότι άξια στελέχη είναι μόνο από το Ρέντη. Άξια στελέχη πιστεύω ότι έχει και η Νίκαια. Αν δεν κάνω λάθος οι δυο δήμοι συνενώθηκαν σε έναν, ο δήμαρχός μας όμως αδυνατεί να το χωνέψει.
Και επειδή κάποιοι θα πουν ότι είμαι δυσαρεστημένος επειδή δεν πήρα κάποια θέση, τους ενημερώνω ότι δυο φορές μου προτάθηκε η προεδρία των κοινωνικών υπηρεσιών και αρνήθηκα λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων.

4.

Το θέμα της μελέτης αποκατάστασης των πρώην λατομείων Καραμπίνη και Σελεπίτσαρι, στο οποίο ψήφισα “παρών” γιατί είχα πλήρη άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα. Για μια ακόμα φορά, ως συνήθως, δεν είχα ενημερωθεί. Αν τεθεί εκ νέου σε ψήφιση όμως, ε- πιθυμώ να το καταψηφίσω γιατί πολύ φοβάμαι πως αν δεν αλλάξει η συγκεκριμένη μελέτη, σε μια νεροποντή θα θρηνήσουμε θύματα και δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να είμαι ηθικός αυτουργός. Αυτό το θέμα, και το “παρών” που ψήφισα, μου έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβω ότι δεν έχω δικαίωμα να διαφωνώ αφού όπως έμαθα, από εκείνη τη στιγμή και μετά, έπεσα σε δυσμένεια.

Λυπάμαι πολύ αλλά κάποιοι έχουν κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζουν ότι δεν έχουμε προ- σωπικότητα, κρίση και αξιοπρέπεια. Γιατί εγώ νόμιζα πως έχω ενταχθεί σε μια δημοκρατική παράταξη. Αν πίστευα οτιδήποτε άλλο δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου καμιά ένταξη.

Για όλους αυτούς τους λόγους ανεξαρτητοποιούμε και δεν παραιτούμε. Γιατί όσοι με ψήφι- σαν το έκαναν γιατί πιστεύουν σε εμένα για την ευημερία της πόλης τους. Δεν επιδοκίμασαν με την ψήφο τους την ένταξή μου σε κάποια παράταξη.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Α. Λεωτσάκος

 

Κύριε δήμαρχε,

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα σας αιφνιδιάσω με την απόφασή μου να αποχωρίσω από την παράταξη “κίνηση πολιτών” της οποίας ηγείστε. Οι αιτίες και οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι γνωστοί.

Σας γνωστοποιώ ότι η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιό σας είχε ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία η πόλη της Νίκαιας είχε θεσπίσει ως αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση της. Και αυτό το αναφέρω διότι η Νίκαια δίχως δημοκρατία, σεβασμό στην ιστορία της, αγάπη για τους ανθρώπους της, πολιτισμό και πάνω απ’ όλα πρόοδο, δεν μπορεί να υπάρξει για να επιβιώσει. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, κατέβαλα προσπάθεια, ο ίδιος μαζί με άλλους, να είμαστε συμμέτοχοι και κοινωνοί μαζί σας για όλα τα παραπάνω. Οι αποσκευές μου ήταν γεμάτες από αγνά στοιχεία τα οποία στο πέρασμα του χρόνου αγνοήθηκαν και μαράθηκαν. Εσείς ο ίδιος, με ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας, με απύθμενη αλαζονεία και συγκεντρωτισμό στη διοίκηση του δήμου, ξεχάσατε να δώσετε ρόλους σε όλους εμάς. Οι λίγοι αυλοκόλακες έπεισαν τον γυμνό βασιλεία ότι είναι ντυμένος. Επειδή οι μεγάλοι ρόλοι δόθηκαν σε εσάς και στην αυλή του Ρέντη, σας γνωστοποιώ ότι δεν έχασα την ευκαιρία να ασχοληθώ με τα μικρά, τα οποία αγνοήσατε ή ξεχάσατε και το έκανα καθημερινή μου μάχη και αγώνα. Πα- ραγκωνίστηκε η όποια γνώση και εμπειρία είχαμε ο καθένας από εμάς στον προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό του βίο, ώστε να συμμετάσχουμε και οι ίδιοι στην κοινή πορεία. Ο πολίτης δεν αισθάνεται σήμερα την προστασία της κοινωνικής σας πολιτικής. Είναι ξεχασμένος και μαραζώνει μαζί με τα εφόδια ήθους, ακεραιότητας και εντιμότητας, τα οποία έχω φέρει για να τα αξιοποιήσετε. Δυστυχώς όμως, το κλειστό κύκλωμα εξουσίας ή η αδιαφάνεια της λειτουργίας σας δημιουργούν, εκ του αποτελέσματος, ύστερα από τρία έτη, αντιδημοκρατική ασφυξία.

Ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου που μου ανατέθηκε τιμητικά από τον λαό θα τον κρατήσω και θα τον αισθανθώ πιο κοντά μου με την ανεξαρτητοποίηση αυτή, η οποία θα με βοηθήσει να κρατήσω τις Θερμοπύλες μας αδιάβατο δρόμο για ’σας.

Ανεξάρτητος Δημοτικό Σύμβουλος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Μπακιρτζής Νικόλαος

Σημ.: Σχετικά με την εκλογή της κας Βαλλιανάτου στη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμ- βουλίου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, θα αναφερθούμε σε ξεχωριστό άρθρο που θα περιλαμβάνει σύντομο βιογραφικό, δράσεις και λεπτομέρειες της ψηφοφορίας.

 

facebook Μοιράσου το στο facebook

Σχετικά Posts

3 σχόλια στο άρθρο “4 επιπλέον ανεξαρτητοποιήσεις κόλαφος για Ιωακειμίδη”

 1. EYAGGELOS

  Ο Δήμαρχος δεν έχει καταλάβει τόσο καιρό ότι με αυτή την αυλή που διάλεξε η κατάληξη θα είναι ίδια με του κ. Τράπαλη; Αυτή η ίδια αυλή που έστειλε τον Τράπαλη στο σπίτι του. Αυτό το έργο όμως μας θυμίζει την εποχή του Τράπαλη. Η μόνη που λίπει είναι η κ. Χρυσάφω. Καλό θα ήταν ο Δήμαρχος να δεί καλύτερα τα πράγματα αν δεν θέλει να έχει και το δικό του έργο το ίδιο τέλος. Ας κατέβει από τον θρόνο του να κάνει καμία βόλτα στην πόλη να μιλήσει με τους δημότες εκλογές έρχονται.

 2. halkidona.gr

  Πριν λίγο λάβαμε το εξής μήνυμα:

  Ήθελα να σας ενημερώσω ότι είχα πρόθεση να μην κατέβω στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν σας είπα ότι είναι τελεσίδικο αυτό. Αυτό οφείλεται όχι σε πολιτικούς λόγους αλλά σε λόγους υγείας. Ο κύριος Δήμαρχος μου έκανε την τιμή και μου πρότεινε να είμαι υποψήφιος ξανά. Αφού του εξήγησα τους λόγους εκείνος μου είπε ότι θα είναι δίπλα μου στο πρόβλημα μου. Κατόπιν αυτού σας δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος ξανά εφόσον το επιτρέψει η υγεία μου.

  Σας ευχαριστώ πολύ, ΔΕΡΜΑΤΗΣ ΑΔΑΜ

  Κύριε Δερμάτη σας ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις, παρότι τις αναγνώσαμε με έκπληξη. Σεβόμενοι στο ακέραιο την επιθυμία σας να τις δημοσιεύσουμε όπως ακριβώς μας τις κοινοποιήσατε, το πράττουμε δίχως κανέναν ενδοιασμό, ωστόσο, το halkidona.gr δεν έχει γράψει ποτέ (ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν) για φήμες ή ανακρίβειες. Δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε συζητήσεις εκτός δημοτικού συμβουλίου ή πρόσωπα που επιθυμούσαν να μην αναφερθούν δημόσια. Ζητά πάντοτε την άδεια πριν γράψει το οτιδήποτε που έχει ειπωθεί εκτός της αίθουσας του συμβουλίου. Σας ευχόμαστε κάθε καλό στην περιπέτεια που, μάθαμε από την επιστολή σας, ότι έχετε και θέλουμε να σας δούμε και πάλι δυνατό στα πράγματα της πόλης.

 3. ΓΑΒ

  Νομίζω πως τα παραπάνω ξεπερνούν κατά πολύ αυτό που θα ανέμενε κανείς να λάβει από κάποιον που αυτοσυστήνεται και προβάλετε από το σύστημα ως ο καλύτερος δήμαρχος όλης της χώρας.

Σχολιάστε