Φάκελος Χρυσή Αυγή: Στην ανακρίτρια για ενημέρωση Ιωακειμίδης και Παπαδόπουλος

28.11.2013 | ZASKAR

Με μια προ-ημερησίας τοποθέτησή του, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μονέος, επανέφερε στην αίθουσα του Συμβουλίου το ζήτημα της Χρυσής Αυγής εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στον κο Παπαδόπουλο. Έτσι, πέραν του εξώδικου που του έχει στείλει για τα όσα αναφέρονται από τη δημοσιογράφο του περιοδικού “BHMagazino”, αυτή τη φορά, μέσα από έναν αντιφατικό λόγο, έστρεψε τα βέλη του εναντίων του επικεφαλή της δημοτικής παράταξης “κόντρα στο ρεύμα” λόγο μιας καταγγελίας που θεώρησε ότι έκανε ο κος Παπαδόπουλος στον Εισαγγελέα, “πιθανόν του Αρείου Πάγου”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Φάκελος Χρυσή Αυγή: Στον ανακριτή για ενημέρωση Ιωακειμίδης και Παπαδόπουλος

Ενδιαφέρον ωστόσο δεν είχε μόνο η απάντηση που έλαβε, περί κλήσης του κ. Παπαδόπουλου αλλά και του κ. Ιωακειμίδη από την Ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αλλά και η συνέχεια των διαλόγων που ακολούθησαν αμέσως μετά.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Μονέος: Λοιπόν, “το Βήμα” έχει κάνει τρείς εκδόσεις στο περιοδικό “Magazino” στο οποίο με σκιαγραφεί κάποιος συνάδελφος από ’δω ως μέντορα… Η πρώτη έκδοση ήταν: “Φάκελος Χρυ- σής Αυγής”. Εκεί με αναφέρουν σαν μέντορα της ακροδεξιάς. Ότι επί δεκαετίας ενεργούσα και λειτουργούσα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Β’ Πειραιώς. Ταυτόχρονα αναφέρει ότι εγώ, μέσω των λαϊκών αγορών, μαζεύω τρόφιμα από την λαϊκή το μεσημέρι και αυτά τα διανέμω στη Χρυσή Αυγή και αυτή με τη σειρά της τα διανέμει στα μέλη της.
Θα ήθελα να πω ότι εγώ ουδέποτε έκανα μια τέτοια πράξη. Άλλωστε αν είχα τη δυνατότητα να μαζεύω τρόφιμα από τους συναδέλφους μου στη λαϊκή θα τα έδινα εγώ προσωπικά ο ίδιος. Δεν χρειαζόμουν κάποιον άλλο να τον έχω σαν “μπροστινό”. Βέβαια αυτές τις πράξεις τις έχω κάνει από παιδάκι εγώ. Εγώ και στη γειτονιά μου και σε φίλους και σε ανθρώπους που ’χουν ανάγκη, έχω κάνει τέτοιες προσφορές αλλά ουδέποτε παρουσιάστηκα εγώ ο ίδιος γιατί δεν με ενδιέφερε η προσωπική μου προβολή αλλά με ενδιέφερε η κοινωνική πράξη.
Το ξεπερνάμε, κάνω ένα εξώδικο στον κ. Παπαδόπουλο, να πάρει πίσω αυτά που είπε και τώρα πληροφορούμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος έχει πάει στον Εισαγγελέα -στο Άρειο Πάγο πιθανόν- και με αναφέρει ότι έχει απειληθεί η ζωή του από χρυσαυγήτες και πιθανόν ο κ. Μονέος έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.
Θα ’θελα να αναφερθώ στον κ. Παπαδόπουλο προσωπικά. Τον κ. Παπαδόπουλο. Θα ήθελα να αναφερθώ. Αν ήθελα να ήμουν Χρυσή Αυγή δεν θα με τρόμαζε κανένας Παπαδόπουλος, καμιά συμμορία, καμιά τρομοκρατία, γιατί εγώ όταν κάνω κάτι το πιστεύω πολύ και το κάνω πάντα υπέρ πίστεως. Εγώ ήμουνα 40 χρόνια στη Νέα Δημοκρατία οργανωμένο μέλος. Πιθανόν τότε δεν ήμουνα Χρυσή Αυγή.

Κουφόγιαννης: Μην επεκτείνεστε, μην επεκτείνεστε γιατί…

Μια “ιστορική” απόφαση ! ! !Μια “ιστορική” απόφαση ! ! !

Φάκελος Χρυσή Αυγή: Στην ανακρίτρια για ενημέρωση Ιωακειμίδης και ΠαπαδόπουλοςΦάκελος Χρυσή Αυγή: Στην ανακρίτρια για ενημέρωση Ιωακειμίδης και Παπαδόπουλος

Μονέος: Τώρα λοιπόν που (…) με όλη αυτή την πολιτική κατάσταση και δεν συμφωνώ με κάποιους άλλους, είμαι Χρυσή Αυγή, είμαι φασίστας και οτιδήποτε άλλο.
Λοιπόν εγώ θα ήθελα, πρόεδρε εάν γνωρίζεται εσείς, τι σημαίνει φασισμός; Γιατί εγώ είμαι ηλίθιος. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Μήπως είναι ο φασισμός αυτός που συστρατεύει λαθρο- μετανάστες εναντίων Ελλήνων; Μήπως είναι φασισμός αυτός που εμπλέκετε με όλο το λαθρε- μπόριο τσιγάρων και ναρκωτικών και γνωρίζει με το όνομά τους τον καθένα; Δεν ξέρω. Ή αυτός που κάνει παρέλαση με 2.000, με ρόπαλα, αλλοδαπούς, στην πόλη μας μέσα και τρομοκρα- τούνται οι πολίτες; Αυτός δεν είναι φασισμός; Φασισμός είναι όταν αγαπάς την πατρίδα σου και διαφωνείς με κάποια πράγματα που εσύ δεν θέλεις ή δεν τα αντέχεις ή δεν τα ανέχεσαι; Εγώ λοιπόν κάποια πράγματα, επάνω στην σημερινή πολιτική που ασκείται ούτε τα ανέχομαι, ούτε τα δέχομαι και θα αντιδρώ και θα αντιδρώ.

Κουφόγιαννης: Ευχαριστούμε κ. Μονέο … Ο κ. Παπαδόπουλος.

Παπαδόπουλος: Δεν ήθελα να πάρω τον λόγο αλλά… για μισό λεπτό να απαντήσω στον συνά- δελφο που αναφέρθηκε σε εμένα.
Αναφορικά με το δημοσίευμα στο “BHMagazino”. Είχα δώσει μια συνέντευξη στην κα Λούκα, τη δημοσιογράφο, χωρίς να ξέρω ότι θα πάει στο “BHMagazino” η συνέντευξη κτλ. Έχω στείλει μια απάντηση στο “BHMagazino” σχετικά με το εξώδικο που κάνει ο συνάδελφος. Θα του το κοινο- ποιήσω και του ίδιου για να ξέρει το τι ακριβώς λέω. Γιατί αυτά που αναφέρει ο συνάδελφος, εγώ δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτά που λέει.

Μονέος: Δεν αναφέρθηκα σε εσένα προσωπικά εγώ.

Παπαδόπουλος: Τώρα για το ότι πήγα στο Εισαγγελέα: Δεν πήγα σε κανένα Εισαγγελέα, δεν κατήγγειλα απολύτως τίποτα. Με φώναξε η Ανακρίτρια και η Εφέτης Ανακρίτρια η κα Κλάπα και η κα Δημητροπούλου, νομίζω έχει φωνάξει και τον δήμαρχο, να καταθέσω στοιχεία που έχω σχετικά με τις δράσεις της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας. Τίποτε άλλο.

Μονέος: Με αναφέρατε κ. Παπαδόπουλε;

Παπαδόπουλος: Τίποτε άλλο. Μου ζήτησε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της συγκε- κριμένης συνεδρίασης και τις κατέθεσα τα πρακτικά. Τίποτε άλλο.

. . .

Κουφόγιαννης: Ο κ. Τούντας έχει τον λόγο.

Τούντας: Εγώ θέλω να βάλω ένα θέμα μετά από την τοποθέτηση του κ. Μονέου. Επειδή όλοι εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο φαντάζομαι ότι είναι πολιτικά όντα και όλοι έχουν μια πολιτική άποψη, από τα συμφραζόμενα του κ. Μονέου εγώ δεν κατάλαβα αν εκπροσωπεί ή δεν εκπροσωπεί την Χρυσή Αυγή. Το Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή ήμουν εδώ, ομόφωνα απ’ ότι θυμάμαι αποφάσισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη οργάνωση για την πόλη και ουσιαστικά συνηγορεί στην άποψη γενικότερα ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση. Να τοποθετηθεί λοιπόν ο κ. Μονέος, να μας πει συγκεκριμένα. Δέχεται ή δεν δέχεται ότι είναι εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή; Είναι ή δεν είναι; Σαφέστατα όμως, να τ’ ακούσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Αν και εφόσον εκπροσωπεί ή δεν εκπροσωπεί την Χρυσή Αυγή.

Κουφόγιαννης: Ο κ. Βρεττάκος. Δείτε το θέμα… Με συγχωρείτε. Το τι απόψεις έχει ο καθένας είναι δικαίωμά του. Σε μια δημοκρατία… Η δημοκρατία τα αντέχει όλα. Εν πάση περιπτώσει, αυτό που μετράει και είναι μεμπτό είναι οι πράξεις. Αν έχετε να καταλογίσετε κάτι σε πράξεις να το καταλογίσετε. Διαφορετικά, να σχολιάσετε -προσέξτε κ. Τούντα, έχει σημασία αυτό που σας λέω- το να σχολιάσετε την έκφραση, τον λόγο, τη σκέψη και τα πιστεύω του καθένα δεν έχετε δικαίωμα.

Τούντας: Να απαντήσω;

Κουφόγιαννης: Δεν χρειάζεται να απαντήσετε κ. Τούντα. Ευχαριστώ πολύ. Ο κ. δήμαρχος έχει τον λόγο.

Ιωακειμίδης: Σε σχέση μ’ αυτά που είπε ο κ. Μονέος, έχω πει και άλλες φορές ότι εδώ δεν μπορεί να μπαίνει θέμα τι έγραψε η τάδε εφημερίδα… Είναι ένα… Το λέω γενικός και το ’χω πει και σ’ άλλες περιπτώσεις.

Μονέος: Συγνώμη. Συγνώμη, ένα λεπτό. Τον λόγο…

Ιωακειμίδης: Ο πρόεδρος.

Κουφόγιαννης: Όχι δεν τον έχετε.

Μονέος: Έχει δίκιο ο δήμαρχος.

Κουφόγιαννης: Κύριε Μονέο όχι. Εσείς είσαστε ευγενικός… έτσι.

Ιωακειμίδης: Οι Ανακρίτριες, η κα Κλάπα και η κα Δημητροπούλου, κάλεσαν… Τι έχουν κάνει. Έχουν χρεωθεί την υπόθεση Χρυσή Αυγή. Καλούν λοιπόν, από τα δημοσιεύματα που έχουν, έχουν μαζέψει όλο τον τύπο, ότι έχει γραφτεί, όποιους θεωρούν ότι μπορεί να φωτίσουν κάτι από αυτά που έχουν γραφτεί στον τύπο. Να ξέρετε λοιπόν, επειδή κλήθηκα ως δήμαρχος τη πόλης, ότι εσείς καταψηφίσατε την απόφαση που έλεγε να μην δοθεί ο χώρος. Δεν ήταν μυστικό, είχε γραφτεί παντού.

Μονέος: Και σήμερα να ερχόταν πάλι τα ίδια θα έλεγα.

Ιωακειμίδης: Το site που έγραψε ο Μονέος κάνει το και το κλπ. Θα είμαι εκεί να μοιράζω τρό- φιμα, τι έγραφε το site.

Μονέος: Δεν είπα να μοιράζω…

Ιωακειμίδης: Νομίζω όμως ότι το site το ’χε έτσι. Όλα αυτά τα είχαν τα στοιχεία. Άρα λοιπόν και εγώ και φαντάζομαι και ο κ. Παπαδόπουλος που πήγε εκεί ερωτηθήκαμε γι’ αυτό το κομμάτι. Εγώ της πήγα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της έστειλα και τα πρακτικά, γιατί δεν τα ’χα μαζί μου, ακριβώς για να διαβάσει μόνη της τι έγινε σ’ εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο και να μην έχει θέμα παρερμηνείας ήταν έτσι ή ήταν αλλιώς.
Από εκεί και πέρα όμως, κανείς να ενοχοποιήσει κανέναν για κάτι διαφορετικό. Δηλαδή κάποια στιγμή οι αναφορές του καθενός, η δική μου, του Παπαδόπουλου, του Θανάση, του Κώστα, του Μανώλη, θα είναι στη διάθεση όλων. Αν εκεί προκύπτει κάποιος να έχει πει κάτι επιβαρυντικό θα το δείτε κι εσείς. Αλλά τώρα, εεε… ο τρόπο που γίνεται η συζήτηση νομίζω ότι είναι λάθος και να μην τη συνεχίσουμε και να την σταματήσουμε εδώ νομίζω, γιατί είναι ένα θέμα που ’χει πάρει τον δρόμο του. Ο καθένας έχει την άποψή του. Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρη η θέση σας, έτσι. Εγώ τουλάχιστον την έχω καταλάβει, εεε… δεν έχω καμία αμφιβολία και να κλείσει εδώ.

_________________

Σχόλιο Αρχισυντάκτη

Και εκεί λοιπόν που γίνεται μια ενδιαφέρουσα διευκρινιστική ερώτηση προς τον κ. Μονέο, από τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Τούντα, τοποθετείται αντ’ αυτού ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κουφόγιαννης, με μια απίστευτη δήλωση, εκ διαμέτρου αντιφατική όσων ο ίδιος έχει πράξει στο παρελθόν. Στη συνέχεια αρνείται να δώσει τον λόγο στον κ. Τούντα που του το ζητάει, παραχωρώντας τον στον δήμαρχο, ο οποίος υπεραμύνεται αυτής της γραμμής αδει- άζοντας τον αντιδήμαρχό του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι λάθος ο τρόπος της συζή- τησης, είναι λάθος αν τη συνεχίσουν, ότι ο ίδιος κατάλαβε τι θέλει να πει ο κύριος Μονέος (αδιαφορώντας προφανώς για το αν κάποιος δεν κατάλαβε) τελειώνοντας με τη φράση: “να κλείσει εδώ”. Και έτσι -εκεί ακριβώς- έκλεισε το θέμα!

 

facebook Μοιράσου το στο facebook

Σχετικά Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο “Φάκελος Χρυσή Αυγή: Στην ανακρίτρια για ενημέρωση Ιωακειμίδης και Παπαδόπουλος”

Σχολιάστε