Συμβούλιο με το στανιό

16.07.2013 | ZASKAR

Σε άδεια αίθουσα, δίχως να υπάρχει απαρτία, με 20 Δημοτικούς Συμβούλους σε σύνολο 45 (17 της παράταξης του κ. Ιωακειμίδη, 1 ανεξάρτητο και 2 από την παράταξη του κ. Λογοθέτη), διεξήχθησαν χθες Δευτέρα 16 Ιουνίου 2013 οι διαδικασίες της 10ης Συνεδρίασης του Δημοτι- κού Συμβουλίου οι οποίες και ολοκληρώθηκαν σε ελάχιστα λεπτά, δίχως ιδιαίτερες παρατη- ρήσεις ή κάποιον επιπλέον έλεγχο.

Δίχως απαρτία το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τη στάση του δήμου να διεξάγει δημοτικό συμβούλιο ημέρα απεργίας και κρίσιμων κινητοποιήσεων η οποίαυ- ποτιμά και προσβάλει”, όπως χαρακτηριστικά είπαν, τον αγώνα που κάνουν οι δήμοι ως σύ- νολο. Η πρόταση τους ήταν το Συμβούλιο να μεταφερθεί την Πέμπτη κάτι που τελικά δεν εισακούστηκε από τον δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη και τον πρόεδρο Μανώλη Κουφόγιαννη και έτσι, μετά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο (που και αυτό ήρθε ως έκτακτο θέμα, αντί το Συμβούλιο να είναι έκτακτο με μόνο θέμα αυτό) οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν εις ένδειξη διαμαρτυρίας και το ΔΣ προχώρησε δίχως απαρτία, σχεδόν μόνο με την παράταξη του κ. Ιωακειμίδη (πλην 3ων), στα 17 θέματα ημερήσιας διάταξης.

Στα ευτράπελα συγκαταλέγεται η στιγμή που ο κ. Πάτρωνας σηκώθηκε για να αλλάξει θέση με τον κ. Ιωακειμίδη να διακόπτει αμέσως τη συζήτηση και να του ζητά να παραμείνει ως το τέλος, από πίσω και ο κ. Κουφόγιαννης:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Για τους τύπους να αναφέρουμε ότι η MH ύπαρξη απαρτίας θα ίσχυε μόνο αν κάποιος από τους συμβούλους ζητούσε την καταμέτρηση των παρόντων. Αυτό βέβαια δεν έγινε και έτσι “νομικί- στικα” οι αποφάσεις είναι έγκυρες!

_________________

Σχόλιο Αρχισυντάκτη

Το ερώτημα εύλογο: Πως είναι δυνατόν την ημέρα που συζητάμε την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Διοίκηση, την ίδια ακριβώς στιγμή ο δήμαρχος, αυτός που κατά τα λοιπά λέει ότι πρωτοστατεί στους αγώνες, να πρωτοστατεί παράλληλα και στην απα- ξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον δήμου του η οποία όμως γίνεται από τον ίδιο αυτή τη φορά!
Ο ίδιος απαξίωσε τον θεσμό χθες αντί να σηκωθεί πρώτος και να διακόψει τη διαδικασία υ- περασπιζόμενος το δικαίωμα της πολυφωνίας, της δημοκρατίας, της κριτικής και του διαλόγου και όχι, ενώ γνώριζε ότι δεν υπήρχε απαρτία, να προσπαθεί να κάνει το συμβούλιο με το στανιό, δίνοντας την εντύπωση ότι θα το συνέχιζε ακόμα και αν δεν ήταν κανείς από την αντιπολίτευση (αναμεταξύ τους δηλαδή).
Για τον κύριο Μ. Κουφόγιαννη βέβαια ούτε λόγος. Έχει άλλωστε αποδείξει την ανεπάρκειά του ποικιλοτρόπως σε άπειρα δημοτικά συμβούλιο και είναι πλέον κοινό μυστικό η ανοχή -όλων- στο πρόσωπό του, που ουδεμία σχέση έχει πλέον με το κύρος που πρέπει να εκπέμπει και τον σεβασμό που πρέπει να έχει ενός πρόεδρος.

Για του λόγου το αληθές το παρακάτω ηχητικό απόσπασμα αποδεικνύει τον τρόπο που επιλέγει ο πρόεδρος να “επαναφέρει στην τάξη” έναν δημοτικό σύμβουλο που τόλμησε να διακόψει την ομιλία του δημάρχου (αλήθεια, αυτά καταγράφονται στα πρακτικά;):

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Όσο για το αν τελικά ήταν κατοχυρωμένη η απαρτία ή όχι, δεν θα ασχοληθώ με τα νομικίστικα τεχνάσματα σιωπής. Πάντοτε με ενδιέφερε η ουσία και στο συγκεκριμένο τουλάχιστον… χάσατε την ουσία κύριοι.

 

facebook Μοιράσου το στο facebook

Σχετικά Posts

3 σχόλια στο άρθρο “Συμβούλιο με το στανιό”

 1. ΓΑΒ

  1-2 θέματα ίσως να ήταν σημαντικό να έχουν μια άμεση απόφαση ΑΜΚΟ. Όπως και να ’χει πάντως, ακόμα και αν όλα ήταν αναγκαίο να περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόταση που έγινε από την αντιπολίτευση (για μεταφορά του Συμβουλίου την Πέμπτη) κάλυπτε κάθε ενδεχόμενο.
  Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση του μοναδικού θέματος που καίει την τοπική αυτοδιοίκηση ως “προ ημερησίαςκαι τεχνηέντως (!) μετά από έναν κύκλο σημαντικών συναντήσεων, παρότι υπήρχαν έγγραφα αιτήματα από τις παρατάξεις του δήμου μας (για έγκαιρη συζήτηση πριν τις συναντήσεις με ΚΕΔΕ, δημάρχους και υπουργούς) και η ψήφιση ενός κειμένου που είχε δημοσιευθεί εδώ και ημέρες νομίζω πως φανερώνουν το αν και κατά πόσο λαμβάνει υπόψη του τα όσα συμβαίνουν στο Δ.Σ. ο κος Ιωακειμίδης.

  Το γεγονός ότι συνέχισε δίχως απαρτία τα ημερήσιας διάταξης θέματα του συμβουλίου, απαξιώνοντας πλήρως κ τον θεσμό της αντιπολίτευσης και το δικαίωμα στον πλουραλισμό είναι απλός το επιστέγασμα όλων των παραπάνω.

 2. Κούλης Βρεττάκος

  Κατά τα αλλά παρεξηγήθηκε ο κ. Δήμαρχος γιατί κάποιος σύμβουλος υπουργού αναφέρθηκε σε ταλιμπάν… Η υποτίμηση του θεσμού της Αντιπολίτευσης στο μεγαλείο της!!!

 3. ΑΜΚΟ

  Ποιά είναι τα 17 θέματα της ημερησίας διατάξεως που φλεγότανε ο Δήμαρχος να περάσει;

Σχολιάστε