Κατράκειο: “Σας καλωσορίζουμε στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπε- τσώνας”

14.04.2011 | ZASKAR
Κατηγορία Σήμανση

Περνώντας σήμερα μια βόλτα από το Κατράκειο, με έκπληξη διαπίστωσα μια πινακίδα 2.5×2.5m η οποία έγραφε τα εξής: 2011, Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας!

Η αλήθεια είναι πως γνώριζα, από μια παλαιότερη συζήτηση που είχα κάνει με τον πρώην δή- μαρχο Κερατσινίου κ. Μελά, ότι ένα κομμάτι από την περιοχή συνοριακά άνηκε στον γειτονικό μας δήμο αλλά πραγματικά, μπρος στο θέαμα που αντίκρισα σήμερα, δεν είχα να πω τίποτα. Έ- μεινα στην κυριολεξία άφωνος.
Η συνοριακή γραμμή, σύμφωνα με όσα μου είχε πει ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου, είναι η νο- ητή προέκταση της Μαραθωνομάχων η οποία αν είχαμε τη δυνατότητα να τη χαράξουμε, θα βλέ- παμε πως περνά μέσα από το Δημοτικό Θέατρο της Νίκαιας, ορίζοντας τα 3/4 αυτού περίπου στον γειτονικό μας δήμο.

Η πινακίδα βέβαια, όχι μόνο δε στήθηκε μέσα στο Κατράκειο, η εν πάση περιπτώση πλάγια σε αυτό, αλλά τσιμεντώθηκε επιβλητικά 2.5×2.5m στις αρχές σχεδόν του πάρκου, σ” έναν χώρο που ασφαλώς και δεν του ανήκει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο halkidona.gr ο κ. Λογοθέτης, Δήμαρχος Νίκαιας την εποχή που θεμελιώθηκε το θέατρο, οι εργασίες οικοδόμησης και το οτιδήποτε έχει γίνει στην περιοχή, από την εποχή εκείνη ως σήμερα, ανήκουν πλήρως στη Νίκαια και πλέον στον ενοποιημένο Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως μέρος της περιοχής του Κερατσινίου, είχε απαλλοτριωθεί επί δημαρχίας του.

Ο κ. Τζανής απέφευγε επιμελώς, μέσω της γραμματείας του, να επικοινωνήσει μαζί μας. Αρκετές ώρες αργότερα και έπειτα από επίμονα τηλέφωνά μας, αρκέστηκε στην παρακάτω γραπτή δήλω- ση:

Κερατσίνι 14.04.2011

Σχόλιο του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Λουκά Τζανή σε σχέση με το υποτιθέμενο θέμα που δημιουργήθηκε για τα όρια του Δήμου.

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας ουδέποτε επιχείρησε να ιδιοποιηθεί ιδιοκτησιακά δι- καιώματα του Δ. Νίκαιας. Απεναντίας συμμορφώνεται πλήρως με την με αριθμό 3/28.9.81 απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου καθορισμού των ορίων των ανωτέρω Δήμων. Δικα- στική απόφαση της οποίας της οποίας τις έννομες συνέπειες οφείλουν όλοι να σέβονται.

Γραφείο Τύπου

Απορίας άξιο είναι βέβαια το γεγονός πως ένας χώρος που ως πριν ελάχιστα μόλις χρόνια δεν συνδεόταν από πουθενά με το Κερατίνη, θα μπορούσε σήμερα να ανήκει σε αυτό. Αν για παρά- δειγμα κλείσει και πάλι ο δρόμος, τι θα είναι αυτό που θα συνδέει τον γειτονικό δήμο με το σύμ- βολο της πόλης μας;

Από την άλλη, πως είναι δυνατόν κάτι που για 30 χρόνια πληρώνει για τη λειτουργία του και για έργα συντήρησης και αναβάθμισης, μέσα από τα δημοτικά τέλη, αποκλειστικά ο Νικαιώτικος λαός, να έρχεται κάποιος -από το πουθενά κυριολεκτικά- και να βάζει μια ταμπέλα -προσέξτε- όχι έξω από το Κατράκειο [που και αυτό έχει τα ερωτηματικά του], αλλά στον χώρο που αξίζει πραγματικά να εμπορευθεί ή να εκμεταλλευτεί γενικότερα ο οποιοσδήποτε.

Όπως και να “χει, αυτά όλα είναι θέματα που εποχές σαν και αυτή που ζούμε, δεν θα “πρεπε να προκαλούνται από κανέναν.

_________________

Σχόλιο Αρχισυντάκτη

Μου είναι αδιανόητο να υποθέσω πως ο κος Τζανής αυτό που ήθελε μόνο ήταν να οριοθετήσει τα σύνορά του [και μάλιστα όχι απλά με την κρατική πινακίδα που συναντούμε συνήθως αλλά με μια 2.5x2.5m] δίχως να έχει καμία διάθεση να οικειοποιηθεί κάτι που δεν του ανήκει και απο- τελεί σημείο κατατεθέν του Δήμου μας. Μου είναι αδιανόητο σε αυτή την υπόθεση να θεωρήσω πως υπήρξαν μόνο αγνά αισθήματα. Επίσης μου είναι αδιανόητο να κατανοήσω τον τρόπο και τον χρόνο αυτής της ενέργειας. Μετά μην πέσουμε από τα σύννεφα όταν ακούσουμε ή δούμε εθνικιστικά φαινόμενα μεταξύ των δύο δήμων και μην αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε σαν να μην ξέραμε τίποτα. Θα περίμενα περισσότερη ωριμότητα από ανθρώπους που “υποτίθεται” ότι θα έπρεπε να την έχουν.

 

Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη: Χάρτης Δήμου Νίκαιας

 

facebook Μοιράσου το στο facebook

Σχετικά Posts

28 σχόλια στο άρθρο “Κατράκειο: “Σας καλωσορίζουμε στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπε- τσώνας””

 1. Pierros Mayroeidogonas

  Κύριε Tζανή ήσουν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές. Τα χτυπήματα σου, ειναι πολύ κάτω από την μέση. ΜΕ ΚΛΕΜΕΝΕΣ ΔΑΦΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΗΡΩΑΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΚΜΑΙΤΑΛΕΥΕΣΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, Σ” ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ.

 2. ΓΑΒ

  Μια διευκρίνηση προς τον κ. Πλατανιά. Δεν είμαι δημοσιογράφος αγαπητέ, ούτε φιλοδοξώ να γίνω. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου, ούτε πληρώνομαι από την ιστοσελίδα που βλέπετε, κάθε άλλο μάλιστα, κάθε μήνα την πληρώνω. Μηχανικός Βιομηχανικού Σχεδιασμού έχω σπουδάσει και είμαι ένας πολίτης της Νίκαιας που απλός αποφάσισε να πάψει επιτέλους να κοιμάται μόνο στην πόλη αυτή. Δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και τα απογεύματα διδάσκω σε ΙΕΚ κάποιες ημέρες και κάποιες άλλες προσπαθώ να κάνω extra εργασίες για να τα καταφέρω με τις οικονομικές μου υποχρεώσεις. Το halkidona.gr είναι οι σκέψεις μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που γράφει και δρα στην πόλη. Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε μια βόλτα στις σελίδες του που πιστεύω πως θα σας πείσουν. Μέλη αυτής της ομάδας μπορείς να δεις στις φωτογραφίες που υπάρχουν ανάμεσα στα άρθρα. Το halkidona.gr μπορεί να φαντάζει ένα δημοσιογραφικό site γιατί μέσα από αυτό διαβάζεται τα νέα της πόλης αλλά πιστέψτε με, αν το παρατηρήσετε καλά, θα δείτε πολλές προτάσεις, πολλές δράσεις, πολύ αγάπη και μεράκι γι” αυτό που λέμε δήμος Νίκαιας.

  Επειδή αναφερθήκατε ότι εμείς κινούμε ένα θέμα από το πουθενά ήθελα να σας πω τα εξής: Αν κάποιος δεν θέλει να κινήσει ένα θέμα, τότε πολύ απλά δεν το κινεί. Αν κάποιος δεν θέλει να προκαλέσει ζητήματα τότε πολύ απλά δεν τα προκαλεί. Νομίζω όμως ότι ο δήμος Κερατσινίου ήταν αυτός που τοποθέτησε μια πινακίδα 2.5×2.5 μέτρα στο κέντρο ενός χώρου που αποτελεί σύμβολο μιας πόλης, που αυτή η πόλη δεν είναι σίγουρα το Κερατσίνι. Η πινακίδα που μπήκε έξω από το δημοτικό θέατρο Νίκαιας δεν έχει καμία σχέση με τις κρατικές πινακίδες που βάλατε στις φωτογραφίες της σελίδας σας στο facebook. Επίσης η πινακίδα μπήκε σε ένα σημείο που σύμφωνα με τον χάρτη που υπάρχει στην ιστοσελίδα του δήμου Νίκαιας, είναι τουλάχιστον 200 μέτρα μέσα.

  Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως η τοποθέτηση μιας πινακίδας, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, σίγουρα δεν είναι αυτό που θα λέγαμε “απλά οριοθετούμε δίχως να προκαλούμε”.

  Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη ένα μήνυμά σας κ. Πλατανιά [χρησιμοποιώ δυο μόνο φράσεις από αυτό, υπάρχουν όμως και άλλες εξίσου εξαιρετικές: “ΤΙ ΚΕΡΔΗ θα μπορούσε να έχει ο Δήμος μας από αυτή την επιχείρηση. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ…” σε συνδυασμό με την “ΤΩΡΑ είναι η ΩΡΑ του δικού μας Δήμου, του ΝΟΜΙΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ…”] και συνυπολογίζοντας και όσα είπε ο κ. Τζανής σε μια του συνέντευξη σχετικά με τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας αλλά και άλλα πολλά, θέσαμε τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς μας. Δεν είναι προσωπικοί, δεν είναι δημοσιογραφικοί και δεν είναι μόνο δικοί μας. Δεν είναι από το πουθενά, δεν είναι εικασίες και δεν βασίζονται σε αυτά που ακούσαμε αλλά σε γραπτά δικά σας και του κ. Τζανή.

  Σημειωτέον δε ότι επιχειρήσαμε να απαντήσουμε εμείς στο μήνυμα σας κ. Πλατανιά, έτσι όπως ακριβώς το ζήτησε, σαν σε 6χρονο παιδί. Μπορείτε αν θέλετε να το δείτε και αυτό και τα υπόλοιπα σχόλια.

  Επίσης επιχειρήσαμε από την πρώτη κιόλας ημέρα, που κάνατε αυτό που κάνατε στο Κατράκειο, να επικοινωνήσουμε με τον κ. Τζανή ο οποίος με πρόφαση ότι έχει πολύ δουλειά, αρνήθηκε να μας μιλήσει και αρκέστηκε, έπειτα από 5 ώρες και ορισμένα τηλέφωνα, σε μια δήλωση, την οποία δημοσιεύσαμε.

  Μετά απ” όλα αυτά, εξακολουθώ λοιπόν να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για αυτό που κρύβεται πίσω από την τόσο “ωραία” και “αγνή” πρόταση “εμείς απλά θέλαμε να θέσουμε τα όρια μας”, λες και κάποιος τα αμφισβήτησε, λες και ήταν κάτι το τόσο απαραίτητο να γίνει, λες και αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη να ασχολούμαστε με τέτοια και λες και τελείωσαν όλα τα άλλα θέματα και μας έμειναν μόνο αυτά.

  Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι μας ότι το Κατράκειο [το όλο - θέατρο και πάρκο] ανήκει αποκλειστικά στη Νίκαια μια και έγινε εξολοκλήρου με χρήματα του λαού της πόλης και συντηρήθηκε με χρήματα που δόθηκαν και από το Ελληνικό κράτος στη Νίκαια και σε καμία άλλη πόλη. Νομίζω πως πέρα από τους Νικαιώτες, το ίδιο λέει και ο κ. Λιλόγλου και νομίζω πως και εσείς κ. Πλατανιά δεν μπορεί να έχετε άλλη άποψη. Αν έχετε, και θέλετε να “μαζέψετε” κάτι από αυτά που γράψατε στο μήνυμά σας προς τον κ. Λιλόγλου, θα χαρώ πολύ να την διαβάσω.

  Το Κατράκειο είναι κτισμένο στην οριογραμμή των δυο πόλεων που από τη μια υπάρχει το πάρκο, η παιδική χαρά, οι γυμναστικές εγκαταστάσεις και το θέατρο και από την άλλη υπάρχουν κάποια εγκαταλελειμμένα λατομεία, μπάζα, μια μάντρα οικοδομικών υλικών και ενίοτε κάποιοι αθίγγανοι. Για όλα αυτά μάλιστα μεριμνεί στο να αποκατασταθούν ή να λειτουργήσουν [για την μάντρα το λειτουργήσουν] ο Δ. Νίκαιας. Όποιος διαφωνεί σε αυτό, μπορεί αν θέλει να έρθει και να κάνουμε μαζί μια βόλτα να τον ξεναγήσουμε.

  Τα παραπάνω μάλιστα ουδέποτε κανείς, στην 30χρονη πορεία του Κατράκειου, δεν τα αμφισβήτησε. Και επιπλέον, μια έκταση 4ων στρεμμάτων, που ξεκινά μέσα από το θέατρο και καταλήξει αρκετά μέτρα έξω από αυτό, προς τη μεριά του Κερατσινίου, ανήκει με απαλλοτρίωση, στον δήμο Νίκαιας.

  Κατά τα λοιπά, μιας και το Κατράκειο έχει κτιστεί στην οριογραμμή των δυο δήμων, ενδεχομένως να υπάρχει κάποια γη κάτω από αυτό που συνοριακά να ανήκει στο Κερατσίνι. Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι μπορεί να έρθει ο Δήμος Κερατσινίου και να βάλει πινακίδα στο κέντρο του συνόλου των εγκαταστάσεων της Νίκαιας που να λέει “Δ. Κερατσινίου, καλωσορίσατε”; Και όλο αυτό σε ένα πλαίσιο “αθωότητας” ότι και καλά, εγώ απλά μια πινακίδα θέλω να βάλω που να δείχνει τα όρια μου; Μα δεν το καταλαβαίνετε; Μόνο εμείς το βλέπουμε έτσι γιατί είμαστε παράλογοι; Δηλαδή θα έρθει κάποιος από τον Βύρωνα το καλοκαίρι να παρακολουθήσει μια παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο της Νίκαιας και θα δει μια πινακίδα 2.5×2.5 μέτρα να τον καλωσορίζει στο Κερατσίνι; Αυτό θέλετε; Θέλετε να οικειοποιηθείτε τις εγκαταστάσεις της Νίκαιας; Θέλετε να βάλουμε πινακιδούλες πάνω στα καθίσματα του Κατράκειου που να λένε αυτά τα 500 είναι πάνω από το χώμα του Κερατσινίου και τα άλλα 500 πάνω από το χώμα της Νίκαιας; Αυτό θέλετε; Η μήπως εσείς απλά μια πινακιδούλα μόνο θέλατε να βάλετε, δίχως καμιά διάθεση πρόκλησης που μάλιστα σας προκαλεί και απορία γιατί το βλέπουμε έτσι;

  Για επίλογο θα χρησιμοποιήσω τον επίλογο του “kokkiniotis” από τα σχόλια στο άρθρο μας:

  “Ο κ. Τζανης καλο θα ειναι να ασχοληθει με τα πραγματικα προβληματα της πολης του και με την ανεργια που καλπαζει στον Πειραια και να σταματησει να “χτιζει” το ονομα του μεσα απο γελοιες κινησεις…
  Και να εχει παντα στο μυαλο του οτι ο λαος τους λαικιστες και τους καραγκιοζηδες τους στελνει αρον-αρον απο εκει που ηρθαν….
  Στο χερι του ειναι να ειναι σοβαρος και με διαρκεια ή να ειναι ενας ΚΟΜΗΤΗΣ που ηρθε ξαφνικα και εφυγε γρηγορα…”

  Δεν είναι κακό καμιά φορά να παραδεχόμαστε πως ίσως και να κάναμε απερίσκεπτα κάποιες κινήσεις οι οποίες -άθελα μας- προκάλεσαν ζητήματα που ουδέποτε είχαμε σκεφτεί. Η επιμονή όμως για το μέγεθος [πινακίδα 2.5x2.5m], τον τρόπο της τοποθέτησης [με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων], ο χώρος [στο κέντρο των εγκαταστάσεων της Νίκαιας], η αλληλογραφία σας και το ύφος σας και ο τρόπος που γράφετε εδώ, επιτρέψτε μου, μου δίνει νομίζω το δικαίωμα να υποθέσω άλλα. Δεν είναι αργά, μπορεί ακόμα να γίνει κάτι που και θα οριοθετεί [αν τελικά αυτό είναι το θέμα που σας καίει τόσο πολύ - με ακρίβεια όμως και όχι όπου να 'ναι] και δεν θα προκαλεί. Δεν είναι καλό να προκαλούνται τοπικιστικά συναισθήματα από τους δημάρχους και παρακαλώ μη μου πείτε πάλι ότι αυτό το βλέπω μόνο εγώ, γιατί τότε δεν έχετε δει τις φωτογραφίες και δεν έχετε επισκεφτεί τον χώρο. Ούτε και εμένα μου αρέσουν τα σπρέι με τα υβριστικά συνθήματα, ούτε κανενός άλλου είδους βανδαλισμοί. Ο κ. Τζανής θέλω να πιστεύω πως μπορεί να βρει τη λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε ο ίδιος από το πουθενά [και σας παρακαλώ και πάλι μη μου πείτε ότι δεν δημιούργησε τίποτα, γιατί εγώ δεν θυμάμαι να υπήρχε κανένα πρόβλημα πριν την τοποθέτηση της πινακίδας του].

  Και επειδή πολλά λέγονται και πολλά πράττονται από πολλούς, από τους οποίους πίστευα ότι θα ήταν περισσότερο δημοκράτες αλλά τελικά με απογοήτευσαν, μην προσπαθείτε να βρείτε εξιλαστήρια θύματα. Δεν βάλαμε εμείς την πινακίδα [1], δεν την ρίξαμε εμείς [2], δεν την ξαναβάλαμε εμείς [3], δεν την βάψαμε εμείς [4], δεν γράψαμε εμείς κ. Πλατανιά τίποτα περί “ΤΩΡΑ είναι η ΩΡΑ του δικού μας Δήμου, του ΝΟΜΙΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ…” [5], δεν ξεριζώσαμε οριστικά εμείς την πινακίδα [6], δεν δώσαμε εμείς συνέντευξη λέγοντας ότι και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας σε ένα μεγάλο βαθμό έγινε στο Κερατσίνι [7], δεν γράψαμε εμείς το κείμενο με φωτογραφίες άλλων πινακίδων και σε καμία περίπτωση δεν βρίσαμε κανέναν αγαπητέ κ. Πλατανιά [8]. Εμείς απλά καταγράψαμε μια πραγματικότητα [με πραγματικές φωτογραφίες] που δημιουργήσατε και εσείς [κάπου μέσα στα 8 αυτά νούμερα θα βρείτε και τα δικά σας] και θέσαμε τους προβληματισμούς μας. Νομίζω πως έστω εδώ… μπορούμε.

  Επαναλαμβάνω: Δεν είναι θέμα που πρέπει να κινηθεί από κανέναν σας. Ήταν ένα λάθος που ελπίζω να τελειώσει κάποια στιγμή. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι ίσως ήταν μια απερισκεψία του Δημάρχου σας που ελπίζω πως δεν είναι δυνατόν να εκφράζει τον λαό της πόλης σας. Από την άλλη είμαι σίγουρος ότι το μήνυμα του κ. Πλατανιά δεν εκφράζει όχι μόνο τον Δήμαρχο αλλά κανέναν σας [απορώ δε πως μπορεί και εκφράζει τον ίδιο τον κ. Πλατανιά]. Δεν το κινεί το halkidona.gr όπως πολύ θέλουν να πουν, προσπαθώντας να θάψουν τα δικά τους καμώματα. Το halkidona.gr καταγράφει αυτά που κάνετε και αυτά που γράφετε, όσο του το επιτρέπετε δηλαδή [γιατί υπάρχουν και στιγμές απείρου κάλους που η δημοκρίτεια κοιμάται]. Μην κάνετε τίποτα αν δεν θέλετε να σχολιάζουμε τίποτα. Απλά πράματα. Εκτός αν αυτό που θέλετε να μου πείτε είναι ότι θέλετε να κάνετε και να μην ακούμε, να μην βλέπουμε και να μην σχολιάζουμε.

  ΥΓ: Δέχομαι με πολύ μεγάλη χαρά την πρόταση του Σταύρου να βγούμε για καφέ ή φαγητό οι τρεις μας. Αν θέλετε και μπορείτε να το επιτύχετε, πείτε το και στον κ. Τζανή. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Είμαστε πάνω απ” όλα γείτονες και θέλω να πιστεύω από τους καλούς.

 3. ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  ΠΡΟΣ ΜΑΝΟ:

  Αυτό που του ανήκει ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΤΖΑΝΗ είναι κάτι εγκαταλελειμμένα μπάζα, μια μάντρα οικοδομικών υλικών, μια άτυπη χωματερή και ενίοτε ένας καταυλισμός τσιγγάνων που και γι’ αυτά ακόμα, ο μόνος που ενδιαφέρθηκε, ήταν οι πολίτες και ο δήμος Νίκαιας. Από το δήμο μας περνά ο μαντράς [η νομιμότητα του οποίου είναι απορίας άξια], από τον δήμο μας περνούν τα φορτηγά [παρότι υπάρχει απαγορευτική πινακίδα], οι πολίτες του δήμου μας νοιάστηκαν να καθαρίσουν τα σκουπίδια του Κερατσινίου και ο Δήμος μας είναι αυτός που απομακρύνει τους τσιγγάνους από τον χώρο του Κερατσινίου. Αν θέλει λοιπόν, μπορεί να κάνει τον πολιτισμό του εκεί ο κ. Τζανής και να γίνει η περιοχή ένα πολιτισμικό πάρκο. Αν θέλει όμως με ξένα κόλλυβα να κάνει την κηδεία τότε, πολύ φοβάμαι, πως θα μείνει με την κηδεία. Καμία ηττοπάθεια και κανένας τσαμπουκάς από κανέναν. Ένα μικρό κομμάτι του χώματος κάτω από το Κατράκειο ΙΣΩΣ να είναι του Κερατσινίου μια και το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας έγινε στην οριογραμμή [που και αυτό ακόμα με χρησικτησία δεν υπάρχει]. Αυτό όμως που υπάρχει εκεί πάνω -και εκεί πάνω δεν υπάρχει μόνο χώμα- είναι εξ’ ολοκλήρου της Νίκαιας. Μέχρι και ο δρόμος που ενώνει τις δυο πόλεις, της Νίκαιας είναι. Αν δεν υπήρχε αυτός, τότε το Κατράκειο ο κ. Τζανής θα το έβλεπε με κιάλια από τα παλιά λατομεία.

  Είναι καλό στο σημείο αυτό να δούμε το ήθος και το ύφος του μεγάλου αυτού πολιτικού ανδρός. Σε συνέντευξή του με τίτλο “Πως θα κάνουμε το Κερατσίνι κέντρο πολιτισμού και πράσινης ανάπτυξης” εξηγεί τον τρόπο [μας τον εξήγησε βέβαια πολύ χαρακτηριστικά και ο κ. Πλατανιάς]:

  Η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να “εξάγει” με επάρκεια, δύο πράγματα. Τουρισμό και Πολιτισμό. Τουρισμό στο άμεσο μέλλον δυστυχώς το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, δεν μπορούν να “εξάγουν”, αφού οι γκρίζες δραστηριότητες, που μας έχει φορτώσει η κεντρική εξουσία, έχουν αλλοιώσει το αντικειμενικό και απαράμιλλο κάλος της περιοχής. Ωστόσο Πολιτισμό σαφώς και μπορούμε να “εξάγουμε”. Λίγοι γνωρίζουν ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία σημειωτέον σε 10 χρόνια γιορτάζει επετειακά τα 2500 χρόνια της, πραγματοποιήθηκε κατά πολύ μεγάλο μέρος στα νερά των αρχαίων Θυμαιταδών. Δηλαδή στα νερά του Κερατσινίου. Έχουμε σκοπό, πάντα σε συνεννόηση με τον Δήμο Σαλαμίνας, αλλά και μ’ αυτόν του Περάματος, να αναδείξουμε πολιτιστικά τη Ναυμαχία και ν’ αποτελέσει παγκόσμιο πολιτιστικό πόλο έλξης. Από εκεί και πέρα θεωρούμε ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να παράγουν πολιτισμό και πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα έχουν πολύ σημαντικές ιστορικές καταβολές και η φιλοσοφία μας είναι να τις αναδείξουμε, ώστε όλος ο κόσμος, όταν ακούει Κερατσίνι και Δραπετσώνα να μην πηγαίνει το μυαλό του, στο φουγάρο της ΔΕΗ, στην χαβούζα και τα Λιπάσματα.

  Μετά τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο κ. Τζανής μπορεί να βγει και να πει ότι ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων του Κερατσινίου νίκησαν στην αρχαία Ελλάδα τους ολυμπιακούς αγώνες που γινόντουσαν και να προτείνει [σε συνεργασία πάντα με τον δήμο Ολυμπίας βεβαίως-βεβαίως] να γίνει το νέο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας στο Κερατσίνι. Βρε για δες με έναν … που μπλέξαμε. Τι έγινε; Καμιά δουλειά δεν έχουν στο Κερατσίνι και είπαν να ασχοληθούν με τους γειτονικούς τους δήμους;

  Τέλος θέλω να πω κάτι και γι’ αυτό που είπες πως ο Ιωακειμίδης, με πρόφαση τον Τζανή, βολεύεται να μην κάνει τίποτα στο Κατράκειο [«η καλύτερη του, στη χειρότερη περίπτωση, το θέατρο δεν θα λειτουργήσει και αιτία θα είναι ο Τζανης…«]. Ποια αιτία μπορεί να αποτελέσει ο Τζανής;

  Το Κατράκειο είτε με τα πολλά, είτε με τα λίγα, είτε μέσα, είτε έξω από αυτό, από την εποχή που έγινε και ξεκίνησε να “οικοδομείται” η φήμη του, από τους σπουδαίους “Πολιτιστικούς Αύγουστους” ως και τις αρκετές κακές επιλογές του Μπενετάτου, δεν σταμάτησε να λειτουργεί ούτε μια φορά. Η αναφορά του κάθε καλοκαίρι στα προγράμματα πολιτισμού της Αττικής, ίσως να είναι μάλιστα αυτό που κρατά και την όποια φήμη του. Ο Ιωακειμίδης -και ο κάθε δήμαρχος δηλαδή- οφείλει να σεβαστεί τις θυσίες των πολιτών και τους κόπους των εργαζομένων του Δήμου και όχι μόνο να συνεχίσει να το λειτουργεί, αλλά τώρα μάλιστα που τίθενται και τέτοια ζητήματα, να κάνει πραγματικά τις πιο λαμπρές του εκδηλώσει εκεί, είτε μέσα, είτε έξω από το θέατρο.

  Σε εποχές δύσκολες, και με κλίμα πολύ βαρύ, έγινε ένα πολύ όμορφο καρναβάλι στου Ρέντη γιατί πολύ απλά είναι κάτι συμβολικό [σημείο αναφοράς] για τους συνδημότες μας πλέον και κάτι που έπρεπε να έχει συνέχεια. Έτσι είναι, και το χαρήκαμε πολύ. Έτσι λοιπόν και εδώ. Το Κατράκειο πρέπει να έχει συνέχεια, είναι συμβολικό και σύμβολο του πολιτισμού της πόλης. Όχι μόνο από πείσμα για τις κουταμάρες αυτού του μεγάλου πολιτικού ανδρός που λέγεται Τζανής αλλά και γιατί ο δήμαρχος, σαν πρώτη του φορά στην πόλη, νομίζω ότι το θέλει και ο ίδιος και νομίζω ότι το μπορεί. Πρέπει να αποδείξει λοιπόν -όπως σε πολλά άλλα- πως αλλάζουμε σελίδα και από τη μιζέρια της προηγούμενης αν-αρχής πάμε σε κάτι αισιόδοξο [σ.σ. το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού μάλιστα θα το έστελνα πρώτα στον τεράστιο πολιτικό της γειτονικής μας πόλης και ύστερα κάπου αλλού – μη σου πω θα τον τιμούσα κιόλας για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας]. Έλεος πια με τον Τζανή. Έχει καταντήσει πολιτικός μαϊντανός με τα ψευτοκυριαρχικά του δικαιώματα. Λες και είναι σύνορα με καμιά ξένη χώρα. Σε λίγο θα βάλει και φυλάκιο της δημοτικής του αστυνομίας. Να πάρει τον κ. Πλατανιά και τα κουβαδάκια τους και να πάνε να παίξουν στην παραλία τους, να οραματιστούν και πως θα αξιοποιήσουν τη Ναυμαχία της Κερατσίνας.

 4. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ

  ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ… ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝ Μ….Α ΟΔΗΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ!!! ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΕΡΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΑ…ΕΣ ΤΟΥ!!! ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΗΜΟΝΕΣ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΘΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΠΑΔΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΒΟΣΚΟ!!! Η ΟΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ 8 ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ!!! ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ… ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΤΕ!!! ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΟΥΛΑ ΤΩΡΑ…

 5. ΠΑΝΟΣ

  ΜΑΝΟ, θα πρεπει να εξηγησει καποιος στον Τζανη οτι οι τυχοδιωκτες εχουν ημερομηνια ληξης… Αν νομιζει αυτος και εσυ με τις κουτοπονηριες σας οτι οι Νικαιωτες θα παραιτηθουν απο αυτο που εχουν ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ 30 χρονια ειστε πολυ γελασμενοι…

  Συντομα θα καταλαβετε οτι το μποι σας θα πρεπει να το υψωνετε εκει που σας παιρνει, διοτι “μαγκιες” και τυχωδιοκτισμοι δεν περνανε στον δημο Νικαιας-Ρεντη.

  Αντι να παραγει εργο ο Τζανης για να τον θυμουνται οι δημοτες του, προτιμα να γινει ενας ακομη ΓΡΑΦΙΚΟΣ αιρετος που με την πολιτικη του το μονο που θα καταφερει ειναι να εισπραξει λαχανικα και γαλακτομικα προιοντα.

  κ. Τζανη σας περιμενουμε με χαρα να επισκευθειτε τον χωρο του Κατρακειου…

 6. NIKOS

  ΜΑΝΟ, καλό θα ήταν όταν καλωσορίζεις κάποιον, να είσαι στο σπίτι το δικό σου!!! Έτσι ξέρω εγώ και όχι μπροστά από το Κατράκειο Θέατρο της ΝΙΚΑΙΑΣ.

 7. BASILHS XALBATZHS

  ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΜΑΝΟ ΤΙ ΠΑΠ…ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ;
  ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΔΙΑΔΙΔΑΤΕ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ; ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΡΑΚΕΙΟΥ; ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΑΙΑ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ.

 8. manosgl

  Παρατηρώ ότι περισσεύουν οι πολεμικές ιαχές στις τοποθετήσεις των αγαπητών γειτόνων της Νίκαιας-Ρέντη σχετικά με το «πρόβλημα» του Κατράκειου.

  Γι αυτό θα σας θυμίσω τηρουμένων των αναλογιών, ότι ο παραλίγο πόλεμος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για τα Ιμια, προξενήθηκε από ένα μαλ…, -ναι, μαλ… όχι εθνικιστικό- τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας που ήθελε φωτογραφίες με την τουρκική σημαία πάνω στα Ιμια.

  Από το τίποτα δηλαδή.

  Ας ανατρέξετε όλοι στα πραγματικά περιστατικά.

  Το Κατράκειο ανήκει διοικητικά -διοικητικά λέω- στα όρια του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας σύμφωνα με τον χάρτη που έχω αναρτήσει σ’ αυτή τη διεύθυνση.

  Όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος, όπως ακριβώς το νεκροταφείο της Ανάστασης ανήκει στα διοικητικά όρια του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και το 3ο νεκροταφείο στα διοικητικά όρια της Νίκαιας-Ρέντη.

  Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας τοποθέτησε πινακίδες στα όρια του δήμου του.

  Ποτέ δεν αμφισβήτησε τίποτα.

  Πως δημιουργήθηκε το θέμα;

  Από την επιθετική γραφή ενός εχθρικού προς τον Τζανή blog του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και από την υποψία του συντάκτη του παρόντος blog, ότι δεν μπορεί, κάτι έχει στο νου του ο Τζανής.

  Αυτά ήταν αρκετά για να ανεβάσετε αδρεναλίνη, να αρχίσετε το υβρεολόγιο, και να συσκοτίσετε την λογική σας.

  Τιμώ, σέβομαι και αγαπώ τον δήμαρχο σας, Γιώργο Ιωακειμίδη.

  Τιμώ, σέβομαι και αγαπώ επίσης τον δήμαρχο μας Λουκά Τζανή.

  Γι αυτό πιστεύω ότι έχουν την ικανότητα να λύσουν αυτή την “διαφορά”, χωρίς μάλιστα να χρειαστούν την μεσολάβηση “διαιτητών”.

  Κατ’ ευθείαν οι δυο τους, κι ας μας ενημερώσουν μετά.

  Υ.Γ. Μην ακούτε πα…ές του τύπου “ο σύμβουλος του δήμαρχου είπε αυτό και το άλλο”
  Απλά είναι πα…ές.

  Και επειδή ουδέν …κακόν αμιγές καλού, ανακάλυψα το blog τούτο και έτσι θα έχω άλλη μια ενημέρωση για την γειτονιά μας.

  Αδελφικά… και χωρίς διάθεση πισώπλατης μαχαιριάς.

 9. kokkiniotis

  Ενδιαφερον θα εχει η δημοσια τοποθετηση του κ. Λιντζερη (Νικαιωτη Βουλευτη) διοτι -ως γνωστον- ο κ. Τζανης ειναι “πνευματικο” του παιδι…

 10. Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλκηδόνας

  Ενδιαφέρουσα πρόταση. Θα προσπαθήσουμε σαν halkidona.gr να πάρουμε σχετικές δηλώσεις και από τους βουλευτές της περιοχής μας.

 11. Maria Kontopanou

  Επίσης έχω να προτείνω και κάτι άλλο. Να δοθεί μια κοινή συνέντευξη τύπου μεταξύ των δυο Δημάρχων αλλά και των Βουλευτών της Περιφέρειάς μας, και από εκεί θα βγουν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα, γιατί εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ η άποψη των Νικαιωτών Εκπροσώπων μας στο Κοινοβούλιο για το θέμα του ΚΑΤΡΑΚΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ…

 12. Ilia Velidoy

  Σωστη η κα Κοντοπανου… Να ακουσουμε και τους βουλευτες. Όντως θα εχει ενδιαφερον…

 13. Ilia Velidoy

  Δεν εννοω απολυτως τιποτα…

  Αυτο που λεω ειναι οτι ακομα και να υπαρχει θεμα οριων στην περιοχη, οπως λενε διαφοροι, σε καμια περιπτωση δεν μπορει να το θεατρο και τον περιβαλλοντα χωρο, αφου αυτα φτιαφτηκαν - συντηρηθηκαν και καταγραφηκαν σαν Νικαιωτικα!!!

  Οταν δε λεω θεατρο σαφως εννοω και το παρκο γυρω του.

  Ο Τζανης ειναι προφανες οτι νομιζει οτι θα κερδισει ποντους με την πραξη του αυτη.

  Αυτο λοιπον που εκτιμω ειναι οτι αν συνεχισει θα χασει… και μαλιστα πολλα !!!

  Διοτι στην καλυτερη περιπτωση για αυτον… Ακομη και αν παρει δικαστηρια, ασφαλιστικα μετρα κλπ με το μερος του, το Κατρακειο δεν θα μπορεσει να το λειτουργησει. Δεν θα το επιτρεψουμε οι Νικαιωτες αυτο!!!

  Για τα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου, η αναφορα μου ηταν απλως μια διαπιστωση για την κατασταση του Κατρακειου σημερα…

 14. Maria Kontopanou

  Κύριε Δήμαρχε του Κερατσινίου - Δραπετσώνας, δεν ξερω ποιο φωτεινο μυαλό σε έχει σπρώξει να κάνεις τέτοιου είδους σκέψεις και πράξεις γιατί σίγουρα κάποιος “δάκτυλος” είναι από πίσω που σε στηρίζει, καλό θα ήταν λοιπόν αν θέλεις τόσο πολύ να πάρεις το Κατράκειο Θέατρο του Δήμου Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη να πληρώσεις και το “’κουστούμι” γιατί -πίστεψέ με- είναι πολύ μεγάλο.
  Επίσης μέσα σε όλη αυτή την ιστορία που έχει ξεσπάσει θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις των Βουλευτών μας και ιδιαίτερα των Νικαιωτών. Νομίζω ότι θα βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα… ???

 15. kokkiniotis

  Θα πρεπει να εξηγησει καποιος στον Τζανη οτι οι τυχοδιωκτες εχουν ημερομηνια ληξης… Αν νομιζει αυτος και ο καραγκιοζης ο συνεργατης του (Πλατανιας) οτι οι Νικαιωτες θα παραιτηθουν απο αυτο που εχουν ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ 30 χρονια ειναι πολυ γελασμενος…

  Συντομα θα καταλαβει οτι το μποι του θα πρεπει να το υψωνει εκει που τον παιρνει, διοτι “μαγκιες” και τυχωδιοκτισμοι δεν περνανε στον δημο Νικαιας - Ρεντη.

  Αντι να παραγει εργο για να τον θυμουνται οι δημοτες του, προτιμα να γινει ενας ακομη ΓΡΑΦΙΚΟΣ αιρετος που με την πολιτικη του το μονο που θα καταφερει ειναι να εισπραξει λαχανικα και γαλακτομικα προιοντα..

  κ. Τζανη σας περιμενουμε με χαρα να επισκευθειτε τον χωρο του Κατρακειου…

 16. ΓΑΒ

  Ilia έγραψες σε δυο σημεία τη λέξη θέατρο. Τη δεύτερη φορά μάλιστα είπες και “τουλάχι- στον”. Σε αυτό το “τουλάχιστον” σε παρακαλώ, θα ήθελα μια σχετική ανάλυση.

  Ο κόσμος στα σχόλια γράφοντας τη λέξη “Κατράκειο” εννοεί τα πάντα εκεί πάνω. Αν είναι κάτι άλλο, παρακαλώ να το διευκρινίσουν.

  Κατά τα λοιπά, και επειδή ακούγονται διάφορα με το αν είναι να σωθεί κάτι, τότε καλύτερα να σωθεί το θέατρο, εγώ έχω να πω τα εξής:

  Τίθεται θέμα κυριότητας και δεν το ξέρω; Αν τίθεται να βγει και να το πει κάποιος.

  Να θέσουμε επίσης και έναν ακόμα παράγοντα, πέραν των οικονομικών κονδυλίων που έπεσαν αποκλειστικά από τους Νικαιώτες [τα οποία βεβαίως-βεβαίως δεν είναι κάτι που πρέπει να προσπεράσουμε έτσι απλά - κάθε άλλο μάλιστα].

  Το θέατρο και το πάρκο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τσιμέντο και χώμα. Το Κατράκειο όμως και το ότι σήμερα αποτελεί το πολιτιστικό σύμβολο της πόλης μας, δεν οφείλεται στα υλικά κατασκευής του αλλά σε αυτό που έχει γίνει εκεί ως σήμερα. Από το Κατράκειο έχει περάσει ο Κατράκης, η Μελίνα και εκατοντάδες άλλοι. Έχουν γίνει εκθέσεις και γενικότερα στο μέρος εκείνο έχουν παραχθεί όλες οι μορφές τέχνης και πολιτισμού, από φεστιβάλ graffiti και ανθοκομίας έως γλυπτικής και χορού. Αυτός στην ουσία είναι και ο λόγος που ο κόσμος της πόλης μας το αγαπά.

  Μπορεί όλος ο κόσμος να έρθει και να χαρεί ότι θέλει. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει όμως -και αυτό δεν είναι μόνο ηθικό- είναι να θεωρεί ότι αυτό που υπάρχει εκεί του ανήκει. Και επειδή νομικά η δεν ξέρω “γω τι άλλο, μπορεί να έρθει κάποιος και να πει τη μπούρδα του και να κάνει τον ψευτοτσαμπουκά του και να διεκδικήσει αυτό που νομίζει ότι του ανήκει, ε τότε λοιπόν μπορεί να δει τι του ανήκει. Αυτό που του ανήκει είναι κάτι εγκαταλελειμμένα μπάζα, μια μάντρα οικοδομικών υλικών, μια άτυπη χωματερή και ενίοτε ένας καταυλισμός τσιγγάνων που και γι” αυτά ακόμα, ο μόνος που ενδιαφέρθηκε, ήταν οι πολίτες και ο δήμος Νίκαιας. Από το δήμο μας περνά ο μαντράς [η νομιμότητα του οποίου είναι απορίας άξια], από τον δήμο μας περνούν τα φορτηγά [παρότι υπάρχει απαγορευτική πινακίδα], οι πολίτες του δήμου μας νοιάστηκαν να καθαρίσουν τα σκουπίδια του Κερατσινίου και ο Δήμος μας είναι αυτός που απομακρύνει τους τσιγγάνους από τον χώρο του Κερατσινίου. Αν θέλει λοιπόν, μπορεί να κάνει τον πολιτισμό του εκεί ο κ. Τζανής και να γίνει η περιοχή ένα πολιτισμικό πάρκο. Αν θέλει όμως με ξένα κόλλυβα να κάνει την κηδεία τότε, πολύ φοβάμαι, πως θα μείνει με την κηδεία. Καμία ηττοπάθεια και κανένας τσαμπουκάς από κανέναν. Ένα μικρό κομμάτι του χώματος κάτω από το Κατράκειο ΙΣΩΣ να είναι του Κερατσινίου μια και το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας έγινε στην οριογραμμή [που και αυτό ακόμα με χρησικτησία δεν υπάρχει]. Αυτό όμως που υπάρχει εκεί πάνω -και εκεί πάνω δεν υπάρχει μόνο χώμα- είναι εξ” ολοκλήρου της Νίκαιας. Μέχρι και ο δρόμος που ενώνει τις δυο πόλεις, της Νίκαιας είναι. Αν δεν υπήρχε αυτός, τότε το Κατράκειο ο κ. Τζανής θα το έβλεπε με κιάλια από τα παλιά λατομεία.

  Είναι καλό στο σημείο αυτό να δούμε το ήθος και το ύφος του μεγάλου αυτού πολιτικού ανδρός. Σε συνέντευξή του με τίτλο “Πως θα κάνουμε το Κερατσίνι κέντρο πολιτισμού και πράσινης ανάπτυξης” εξηγεί τον τρόπο [μας τον εξήγησε βέβαια πολύ χαρακτηριστικά και ο κ. Πλατανιάς]:

  Η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να “εξάγει” με επάρκεια, δύο πράγματα. Τουρισμό και Πολιτισμό. Τουρισμό στο άμεσο μέλλον δυστυχώς το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, δεν μπορούν να “εξάγουν”, αφού οι γκρίζες δραστηριότητες, που μας έχει φορτώσει η κεντρική εξουσία, έχουν αλλοιώσει το αντικειμενικό και απαράμιλλο κάλος της περιοχής. Ωστόσο Πολιτισμό σαφώς και μπορούμε να “εξάγουμε”. Λίγοι γνωρίζουν ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία σημειωτέον σε 10 χρόνια γιορτάζει επετειακά τα 2500 χρόνια της, πραγματοποιήθηκε κατά πολύ μεγάλο μέρος στα νερά των αρχαίων Θυμαιταδών. Δηλαδή στα νερά του Κερατσινίου. Έχουμε σκοπό, πάντα σε συνεννόηση με τον Δήμο Σαλαμίνας, αλλά και μ’ αυτόν του Περάματος, να αναδείξουμε πολιτιστικά τη Ναυμαχία και ν’ αποτελέσει παγκόσμιο πολιτιστικό πόλο έλξης. Από εκεί και πέρα θεωρούμε ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να παράγουν πολιτισμό και πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα έχουν πολύ σημαντικές ιστορικές καταβολές και η φιλοσοφία μας είναι να τις αναδείξουμε, ώστε όλος ο κόσμος, όταν ακούει Κερατσίνι και Δραπετσώνα να μην πηγαίνει το μυαλό του, στο φουγάρο της ΔΕΗ, στην χαβούζα και τα Λιπάσματα.

  Μετά τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο κ. Τζανής μπορεί να βγει και να πει ότι ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων του Κερατσινίου νίκησαν στην αρχαία Ελλάδα τους ολυμπιακούς αγώνες που γινόντουσαν και να προτείνει [σε συνεργασία πάντα με τον δήμο Ολυμπίας βεβαίως-βεβαίως] να γίνει το νέο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας στο Κερατσίνι. Βρε για δες με έναν … που μπλέξαμε. Τι έγινε; Καμιά δουλειά δεν έχουν στο Κερατσίνι και είπαν να ασχοληθούν με τους γειτονικούς τους δήμους;

  Τέλος θέλω να πω κάτι και γι” αυτό που είπες πως ο Ιωακειμίδης, με πρόφαση τον Τζανή, βολεύεται να μην κάνει τίποτα στο Κατράκειο [«η καλύτερη του, στη χειρότερη περίπτωση, το θέατρο δεν θα λειτουργήσει και αιτία θα είναι ο Τζανης…«]. Ποια αιτία μπορεί να αποτελέσει ο Τζανής;

  Το Κατράκειο είτε με τα πολλά, είτε με τα λίγα, είτε μέσα, είτε έξω από αυτό, από την εποχή που έγινε και ξεκίνησε να “οικοδομείται” η φήμη του, από τους σπουδαίους “Πολιτιστικούς Αύγουστους” ως και τις αρκετές κακές επιλογές του Μπενετάτου, δεν σταμάτησε να λειτουργεί ούτε μια φορά. Η αναφορά του κάθε καλοκαίρι στα προγράμματα πολιτισμού της Αττικής, ίσως να είναι μάλιστα αυτό που κρατά και την όποια φήμη του. Ο Ιωακειμίδης -και ο κάθε δήμαρχος δηλαδή- οφείλει να σεβαστεί τις θυσίες των πολιτών και τους κόπους των εργαζομένων του Δήμου και όχι μόνο να συνεχίσει να το λειτουργεί, αλλά τώρα μάλιστα που τίθενται και τέτοια ζητήματα, να κάνει πραγματικά τις πιο λαμπρές του εκδηλώσει εκεί, είτε μέσα, είτε έξω από το θέατρο.

  Σε εποχές δύσκολες, και με κλίμα πολύ βαρύ, έγινε ένα πολύ όμορφο καρναβάλι στου Ρέντη γιατί πολύ απλά είναι κάτι συμβολικό [σημείο αναφοράς] για τους συνδημότες μας πλέον και κάτι που έπρεπε να έχει συνέχεια. Έτσι είναι, και το χαρήκαμε πολύ. Έτσι λοιπόν και εδώ. Το Κατράκειο πρέπει να έχει συνέχεια, είναι συμβολικό και σύμβολο του πολιτισμού της πόλης. Όχι μόνο από πείσμα για τις κουταμάρες αυτού του μεγάλου πολιτικού ανδρός που λέγεται Τζανής αλλά και γιατί ο δήμαρχος, σαν πρώτη του φορά στην πόλη, νομίζω ότι το θέλει και ο ίδιος και νομίζω ότι το μπορεί. Πρέπει να αποδείξει λοιπόν -όπως σε πολλά άλλα- πως αλλάζουμε σελίδα και από τη μιζέρια της προηγούμενης αν-αρχής πάμε σε κάτι αισιόδοξο [σ.σ. το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού μάλιστα θα το έστελνα πρώτα στον τεράστιο πολιτικό της γειτονικής μας πόλης και ύστερα κάπου αλλού – μη σου πω θα τον τιμούσα κιόλας για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας]. Έλεος πια με τον Τζανή. Έχει καταντήσει πολιτικός μαϊντανός με τα ψευτοκυριαρχικά του δικαιώματα. Λες και είναι σύνορα με καμιά ξένη χώρα. Σε λίγο θα βάλει και φυλάκιο της δημοτικής του αστυνομίας. Να πάρει τον κ. Πλατανιά και τα κουβαδάκια τους και να πάνε να παίξουν στην παραλία τους, να οραματιστούν και πως θα αξιοποιήσουν τη Ναυμαχία της Κερατσίνας.

 17. Ilia Velidoy

  Μολων Λαβέ

  κε Πλατανια, αφου το βαζεις ετσι λαικιστικα - νομικιατικα…
  Ηθικα και κατ” εθιμικον δικαιο τουλαχιστον (μια και δεν ειμαι νομικος) το θεατρο ανηκει στη Νικαια και ακομα αν το κερδισετε νομικα ελατε να κανετε παρασταση σαν δημος εκει αν τολματε να… κονομησετε
  Θα σας συμβουλευα να μην προχωρησετε το θεμα του θεατρου… τουλαχιστον.
  Οπως εγραψε και ο κοκκινιωτης οι λαικιστες και οι καραγκιοζηδες σαν κομητες απλως περνουν σκεφτητε το σοβαρα αυτο…
  Για δε τον Ιωακειμιδη η καλυτερη του στη χειροτερη περιπτωση το θεατρο δεν θα λειτουργησει και αιτια θα ειναι ο Τζανης… (ασε που θελει και τα κερατα του για επισκευες απ” οτι ακουσα).

 18. Γιώργος

  Υποθέτω ότι οι κ.κ. Τζανής και Πλατανιάς προτίθενται να πληρώσουν και τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν δώσει από το υστέρημά τους οι Νικαιώτες τόσο για το θέα- τρο, όσο και για τη διαμόρφωση του χώρου.

  Το Κατράκειο είναι Νίκαια. 
  Οποιος νομίζει ότι μπορεί να το πάρει, ας δοκιμάσει.

 19. Laid

  Καταρχήν έχω την εντύπωση ότι ο κύριος Τζανής δεν αμφισβητεί την ιδιοκτησία μας.
  … θα συμφωνήσω με τον Kosta παραπάνω ότι ο κος Τζανής θέλει να οριοθετήσει τον χώρο του Δήμου του… και προσπαθώντας να εφαρμόσει την με αριθμό 3/28.9.81 απόφαση Διοικητικού δικαστηρίου έβαλε την πινακίδα… Και? Αν θέλει διακαώς να θέσει τα όρια ας πάει η πολεοδομία με ειδικούς και ας οριοθετήσει το χώρο… Και?
  Υπάρχουν πιο σημαντικά ζητήματα και προβλήματα στους δύο δήμους που θα έπρεπε να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή. Η πινακίδα μου θυμίζει τις χρονολογίες που βάζουνε πάνω στους κάδους απορριμμάτων θέλοντας να προσδιορίσουν ποιος έβαλε τους κάδους…
  Αλλά αν θέλουμε να εφαρμόσουμε επακριβώς τα όρια, η γραμμή διαχωρισμού στο χάρτη περνάει μέσα από τα καθίσματα του θεάτρου χωρίς όμως να υπάρχει πρόσβαση μέσα στο θέατρο για το Δήμο Κερατσινίου!!! … Και μάλιστα ο χώρος που φαινομενικά ανήκει στο Δήμο Κερατσινίου είναι το 01/04 των καθισμάτων… κε Τζανή ελπίζω να μην διαβάζετε το παρών σχόλιο και δούμε καμία ταμπέλα μέσα στη μέση του θεάτρου… Aκόμη και για το δρόμο που υπάρχει εκεί που είναι η σκάλα ο Δήμος Νίκαιας είχε αποζημιωθεί για αυτό…
  Το Κατράκειο είναι η σύμπραξη των 5 πρώην Δήμων της Β΄ Πειραιά. Στο όραμα συμμετείχαν όλοι οι δήμοι (kokkiniotis). Η κατασκευή όμως των έργων του θεάτρου αλλά και η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων έγινε αποκλειστικά από το Δήμο Νίκαιας, και μόνο με λεφτά του Δήμου Νίκαιας, δηλαδή των Δημοτών της Νίκαιας και των εργαζομένων του Δήμου, ο οποίος Δήμος μάλιστα απαλλοτρίωσε 4 στρέμματα από το Κερατσίνι και ο τότε Δήμαρχος Κερατσινίου ήταν ενημερωμένος για αυτό.
  Για όλα τα άλλα σχόλια σχετικά με ότι το Κατράκειο είναι το σύμβολο της Νίκαιας με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη…
  Αλήθεια γνωρίζουμε ότι το Νεκροταφείο της Αναστάσεως στο Κερατσίνι ιδιοκτησιακά ανήκει στο Δήμο Πειραιά??? Παρ” όλα αυτά ο χάρτης δείχνει “Δήμος Κερατσινίου”!! Επίσης, το Γ΄ Νεκροταφείο βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Νίκαιας αλλά ανήκει στο Δήμο Αθηναίων αν δεν κάνω λάθος πάλι.

  Από το γράμμα του κου Πλατανιά, κάνω χρήση ένα μέρος του:
  “Ειχε λοιπον ο Δημος μας, επι σειρα ετων, καποιους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ διαχειριστες των εδαφων του, που δεν πηραν “χαμπαρι” οτι καποιος πηγε και δημιουργησε μια “επιχειρηση” μεσα στην ιδιοκτησια του”.
  Ασχέτως πτυχίων μόρφωσης και παιδείας κε Πλατανιά, το να εκμηδενίζετε το έργο όλων των προηγούμενων δημάρχων του Κερατσινίου, εκθειάζοντας την (πολωτική) πολιτική του κου Τζανή (αναφέρομαι στη πινακίδα), αυτό είναι μάλλον έλλειψη ψυχραιμίας τουλάχιστον… Ο κος Πλατανιάς μάλλον είναι νεότερος και θα έπρεπε να ρωτήσει παλιότερους Κερατσινιότες για τα έργα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο του… ε κάπου συνέβαλλαν και όλοι αυτοί οι “κακοί διαχειριστές γης” κε Πλατανιά…

  Τα φτηνά κόλπα εντυπωσιασμού από όλους μας δεν νομίζω ότι βρίσκουν εύφορο έδαφος στις μέρες μας. Τα κοινωνικοπολιτικοοικονομικά προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που δεν αφήνουν χώρο για οποιαδήποτε προσπάθεια ΠΟΛΩΣΗΣ χρησιμοποιώντας μία ψευδαίσθηση ορίων που δεν έχουν κανένα νόημα αλλά που δυστυχώς σε περιόδους τέτοιες βρίσκουν αν δεν προσεχθούν πολύ εύφορο κλίμα αποσπώντας την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα ενός τόπου… Άλλωστε σε παρόμοιες προσπάθειες από πολλούς πολιτικούς “άντρες” τα βαθύτερα κίνητρά τους φάνηκαν με τον χρόνο…
  …και ακόμη… δεν είναι η πόλωση η λύση στην τωρινή κατάσταση και ας μην φτάνουμε σε ακραίους χαρακτηρισμούς και ακρότητες! Ο Πολιτισμός δεν προβάλλεται με την ανούσια αντιπαράθεση ιδιοκτησίας ενός θεάτρου, άλλα πράγματα προβάλλονται με αυτήν και άλλα πράγματα ξεχνιόνται…

 20. kokkiniotis

  Αυτο το νουμερο, ο συνεργατης του παραφρονα Τζανη, θα πρεπει να μαθει (εστω και εν ετη 2011) οτι ο δημος της Νικαιας παραχωρουσε το θεατρο στους καλλιτεχνες και δεν αποκομουσε κερδη απο τα εισητηρια. Απεναντιας οι δημοτες της Νικαιας πληρωναν το ρευμα, τις εργασιες αποκομιδης των σκουπιδιων, την συντηρηση του πρασινου και του ηλεκτροφωτισμου… και ολα αυτα τα επωμιζονταν οι κοκκινιωτες για να απολαμβανουν συναυλιες και θεατρικες παραστασεις.

  Με το μνμ αυτο αποδεικνυεται το ποσο ΑΘΛΙΑ ειναι η δημοτικη αρχη του Τζανη. Για ενα πραγμα να ειναι σιγουροι! ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙ- ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ! ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ!

 21. Γιώτα Ρεσβάνη Τριβιζά

  Συμφωνώ απόλυτα με τον Κοκκινιώτη! Και ειδικά στο σημείο: “Το Κατρακειο θεατρο ειναι συμπραξη των 5 πρωην δημων της Β” Πειραια.

  Στο οραμα συμμετειχαν ολοι οι δημοι, στην κατασκευη ομως των εργων του θεατρου αλλα και στην διαμορφωση των εξωτερικων χωρων οι υπολοιποι δημοι αρνηθηκαν να συνεισφερουν οικονομικα! Με δικη τους αποφαση αποσυρθηκαν απο την συνδιεκδικηση του χωρου του Κατρακειου, που περασε αποκλειστικα στην δικαιοδοσια του δημου Νικαιας.

  Οι δημοτες αυτης της πολης εχτισαν το θεατρο με μεγαλες οικονομικες θυσιες και επι 30 χρονια ο χωρος στο συνολο του συντηρηται με χρηματα του Νικαιωτικου λαου!”

  Στο όραμα λοιπόν όλοι μαζί. Είχε δημιουργηθεί και εταιρεία, η ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ, τότε των 5 Δήμων που είχαν και τα Λιπάσματα. ΟΜΩΣ οι υπόλοιποι Δήμοι λοιπόν αρνήθηκαν να συνεισφέρουν οικονομικά όχι μόνο στη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων (γιατί ανήκαν στο χώρο της Νίκαιας) αλλά και στη συντήρηση του θεάτρου και γι αυτό το λόγο ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΙΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΡΑΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ. Μάλιστα ο Δήμος Νικαίας επί Τράπαλη πήρε χρήματα για την ανακαίνισή του τα οποία χρεώθηκε νομίζω ο δήμος μας δηλαδή ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΙΚΑΙΩΤΕΣ.

  Μήπως να το ξαναπώ να το καταλάβουν;

  Όσο για τις συναυλίες και τα έσοδα που ο κύριος ανέφερε ας του πει κάποιος ότι αν το Κατράκειο είχε τόσα έσοδα τότε ο δήμος μας δεν θα ήταν τόσο χρεωμένος αφού θα τα κονόμαγε από τις συναυλίες. Πρέπει να του πει κάποιος που γνωρίζει ότι είναι τόσο μεγάλο το θέατρο που δεν γεμίζει και κάποιοι τραγουδιστές δεν το θέλουν. Αν νομίζουν ότι θα πάρουν το Κατράκειο και θα τα κονομήσουν -γιατί περί μπάζας πρόκειται το θέμα- είναι γελασμένοι.

  Και καλά αυτό ο δικός μας δήμαρχος τι κάνει οεο??? Γιατί δεν πάει να κατεβάσει την ταμπελίτσα??? Γιατί εγώ μπορεί να θέλω να κάνω κατάληψη σε ένα οικόπεδο αλλά ο ιδιοκτήτης θα με αφήσει???

 22. Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλκηδόνας

  Η εικόνα της πινακίδας σήμερα:

  Σας καλωσορίζουμε στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

 23. ΓΑΒ

  Για να καταλάβετε ορισμένα πράγματα για τους σκοπούς και τους στόχους του γειτονικού μας Δήμου διαβάστε το παρακάτω μήνυμα:

  Το mail στάλθηκε στο λογαριασμό του κ. Λιλόγλου Σταύρου που αναδημοσίευσε στα Νέα Κερατσινίου το άρθρο του halkidona.gr. Το υπογράφει ο κ. Πλατανιάς Πάτροκλος, συνεργάτης του κ. Τζανή, σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Λιλόγλου και υποψήφιος δημοτικός του σύμβουλος.

   

  Καλημερα σας.
  Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω τις “γνωσεις” και τα “πτυχια” σας, ισως ουτε και την “εξυπναδα” σας. Εχω ομως ΠΑΙΔΕΙΑ !!! και μου αρεσει να φερνω στο μυαλο την φραση του Mark Twain: “δεν επετρεψα ΠΟΤΕ στο σχολειο να αναμειχθει με την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ μου”. Κι αν αρεσκεστε σε αρχαιους Ελληνες, μπορω να αναφερθω στην ρηση του Ηρακλειτου: “Πολυμαθίη νόον ου διδάσκει”, δηλαδη “Η πολυμάθεια δεν οξύνει τη νόηση”.
  Αν μπορειτε λοιπον, εξηγειστε μου καποια πραγματα, με τον πιο απλο τροπο που μπορειτε (σαν να τα εξηγειτε σε ενα 6χρονο).
  Βλεπω ενα Τοπογραφικο Διαγραμμα το οποιο εχει δημιουργο την Διευθυνση Τεχνικων Υπηρεσιων του Δημου Νικαιας, φτιαχτηκε τον Σεπτεμβριο του 2010 και αναφερεται στην αποφαση 3128-09-1981 του Δικαστηριου Διοικητικων Οριων. Σε αυτο λοιπον φαινεται ΚΑΘΑΡΑ οτι το Θεατρο εχει κατασκευαστει σε εδαφη του Δημου μας…!!! ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ??? ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ??? Θα συνεχισω τις σκεψεις μου, μεχρι να μου τοποθετηθειτε, σαν να μην ειναι ψευτικο και σαν να μην εχει μεταβληθει κατι. Οι ΙΔΙΕΣ οι Τεχνικες Υπηρεσιες του ομορου Δημου, ΔΗΛΩΝΟΥΝ οτι το ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ εχει κατασκευαστει σε χωρο ιδιοκτησιας των Πολιτων του Δημου Κερατσινιου-Δραπετσωνας και κανουν ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ του Γενικου Πολεοδομικου Σχεδιου του Δημου μας. Οι ΙΔΙΟΙ οι Νικαιωτες ΔΗΛΩΝΟΥΝ οτι μας ανηκει…!!! Ειχε λοιπον ο Δημος μας, επι σειρα ετων, καποιους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ διαχειριστες των εδαφων του, που δεν πηραν “χαμπαρι” οτι καποιος πηγε και δημιουργησε μια “΄επιχειρηση” μεσα στην ιδιοκτησια του. Ερχεται λοιπον απο 1ης Ιανουαριου 2011 ενας “καινουργιος” Διαχειριστης, διορισμενος απο τον Λαο της Πολης μας, ανακαλυπτει την αληθεια, την διεκδικει για τον Δημο μας κι ΕΣΥ μας τον παρουσιαζεις ως “ΚΑΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ”…!!! ΓΙΑΤΙ ??? Θα το συμπεριλαβει στην ατομικη του φορολογικη δηλωση ??? Για τον Δημο μας δεν το διεκδικει ??? Σχολιαζεις ΜΟΝΟ τα εξοδα της κατασκευης, της λειτουργιας, της συντηρησης και αναβαθμισης του Θεατρου. Γιατι δεν μας σχολιαζεις τα ΕΣΟΔΑ του ??? Τις θεσεις εργασιας του ??? Την προβολη του “λαθος” Δημου ??? Εδω ζουμε κι εμεις…!!! Συνεχεια παμε στις Συναυλιες που κατα δεκαδες γινονται στην “επιχειρηση”. Γιατι δεν τα “χωνεις” στις προηγουμενες Δημοτικες Αρχες για αυτη την ανεκμεταλλευτη πηγη εσοδων του Δημου ??? Φοβασαι μην εκθεσεις κι αλλο αυτους που υποστηριζεις ΤΩΡΑ ??? Δυστυχως η ΙΣΤΟΡΙΑ εχει καταγραψει τις ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ τους.
  Ο νεος Δημαρχος δεν ευθυνεται για οτι “ανακαλυπτει”. Εμενα παντως ως Δημοτη Κερατσινιου-Δραπετσωνας με χαροποιει η προσδοκια να ανηκει στον Δημο μας το Κατρακειο.!!! Ισως βεβαια, ΕΣΥ εχεις περισσοτερα συμφεροντα στον ομορο Δημο και τον υποστηριζεις. Δεν νομιζω ομως,ξεροντας την Μανιατικη καταγωγη σου, αν καποια στιγμη επιστρεφοντας στα πατρια εδαφη σου, ανακαλυπτες οτι καποιος ειχε “καταπατησει” την περιουσια σου, να τον αφηνες ετσι…!!! Δεν θα τον σκοτωνες, λογω Παιδειας σου, αλλα σιγουρα δεν θα του το χαριζες…!!!
  Αν μπορεις σε παρακαλω, δωσε μας, μετα απο ουσιαστικη ερευνα, ΤΙ ΚΕΡΔΗ θα μπορουσε να εχει ο Δημος μας απο αυτην την επιχειρηση. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ “ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ”.
  Οι εποχες που περναμε, ειναι για να περιφρουρουμε το σπιτι μας και τους Δημοτες μας. Να σε πιασει λοιπον ο πονος για ΕΔΩ.
  Η Νικαια-Ρεντης ειναι αυτη που τρεχει και δεν φτανει γιατι “καποιος” Λουκας Τζανης, τους χαλαει την “δουλεια”. Αρκετα ομως κονομησαν τοσα χρονια. ΤΩΡΑ ειναι η ΩΡΑ του δικου μας Δημου, του ΝΟΜΙΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ…
  Σ” ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σου στο να διαβασεις και να λυσεις τις απορι- ες μου.

  ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ: απλες εξηγησεις, σαν σε 6χρονο…

   

  Κύριε Πλατανιά, δεν γνωρίζω αν ο κ. Λιλόγλου σας έδωσε κάποια απάντηση αλλά επιτρέψτε μου σας παρακαλώ να επιχειρήσω να σας δώσω εγώ μια και μάλιστα έτσι ακριβώς όπως την θέλετε, για 6χρονο παιδί:

  Ένας κύριος -30 χρονών σήμερα- ανακαλύπτει πως ήταν ορφανός και πως η οικογένειά του δεν είναι αυτή που τον μεγάλωσε, μάτωσε γι’ αυτόν, έκλαψε, έτρεχε από πίσω του, ξόδεψε για να τον σπουδάσει και έζησε την κάθε του στιγμή για να τον κάνει μεγάλο και τρανό, αλλά μια άλλη που με το που γεννήθηκε τον πέταξε στον κάδο των απορριμμάτων. Έρχεται λοιπόν αυτή η οικογένεια που τον γέννησε [και τον πέταξε] και τώρα που είναι 30 χρονών τον διεκδικεί, γιατί απλά έμαθε ότι είναι πλούσιος και θέλει να επωφεληθεί από αυτά που βγάζει. Χρησιμοποιώ και μια σας πρόταση “ΤΙ ΚΕΡΔΗ θα μπορούσε να έχει ο Δήμος μας από αυτή την επιχείρηση. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ…”

  Σας επιστρέφω λοιπόν μια ερώτηση που θα ήθελα και εγώ απάντηση για έναν 6χρονο. Ποιανού παιδί είναι ο 30χρονος κύριος;

 24. KOSTAS G.

  As vali tous kipourous tou na kladepsoun, tous xtistes na xtisoun, tous ilektrologous tou na kanoun politistiko avgousto k na plirononte ton epomeno xrono k an… tous dimotes tou na xreothoun tous ergates kathariotitas na to exoun stolidi… k meta tha doume pia eine k an yparxoun synora.

 25. kokkiniotis

  Ο ανθρωπος ειναι τυχωδιοκτης και παραφρων!!! Η σταση του μπορει να εχει νομικο στηριγμα αλλα ηθικο δεν εχει σε καμια περιπτωση!

  Το Κατρακειο θεατρο ειναι συμπραξη των 5 πρωην δημων της Β Πειραια.

  Στο οραμα συμμετειχαν ολοι οι δημοι, στην κατασκευη ομως των εργων του θεατρου αλλα και στην διαμορφωση των εξωτερικων χωρων οι υπολοιποι δημοι αρνηθηκαν να συνεισφερουν οικονομικα! Με δικη τους αποφαση αποσυρθηκαν απο την συνδιεκδικηση του χωρου του Κατρακειου, που περασε αποκλειστικα στην δικαιοδοσια του δημου Νικαιας.

  Οι δημοτες αυτης της πολης εχτισαν το θεατρο με μεγαλες οικονομικες θυσιες και επι 30 χρονια ο χωρος στο συνολο του συντηρηται με χρηματα του Νικαιωτικου λαου!

  Το Κατρακειο θεατρο εφτασε μαλιστα στο σημειο να ειναι συνωνυμο της Νικαιας , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ!

  Ακομη και σημερα αν σταματησεις εναν Κερατσινιωτη στον δρομο και του μιλησεις για το Κατρακειο θα σου απαντησει οτι ειναι στην Νικαια!

  Ολοι οι σοβαροι ανθρωποι το ιδιο θα σου απαντησουν εκτος απο τον τυχωδιοκτη, νεοπλουτο δημαρχο κ. Τζανη!

  Η αποκλεινουσα συμπεριφορα του εν λογω κυριου ειναι δικαιολογημενη κατα την αποψη μου!

  Ενας ανθρωπος που απο κλητηρας εγινα ξαφνικα Δημαρχος ειναι φυσικο να παρουν τα μυαλα του αερα!

  Στο παραλληρημα του εχει γεμισει το Κερατσινι και την Δραπετσωνα με ταμπελες ανυπαρκτου εργου, και προσπαθει ως συγχρονος ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ΜΠΑΡΑΣ να τοποθετησει τον εαυτο του ως ο Δημαρχος που θα φερει ξανα στο κερατσινι τις “ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ” του… Ειναι αστειος και επικυνδινος ο κ. Τζανης…

  Ο κ. Τζανης εφτασε μαλιστα στο σημειο να αμφισβητει την ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ενα ιστορικο γεγονος καταγεγραμενο εδω και 2500 χρονια) και προσπαθει να ενημερωσει τους κατοικους του νεου δημου Κερατσινιου-Δραπετσωνας, οτι η ναυμαχια ελαβε χωρα στα δικα του “ΕΘΝΙΚΑ ΥΔΑΤΑ”!

  Ο παραφρων κ. Τζανης καλο θα ειναι να ασχοληθει με τα πραγματικα προβληματα της πολης του και με την ανεργια που καλπαζει στον Πειραια και να σταματησει να “χτιζει” το ονομα του μεσα απο γελοιες κινησεις…

  Και να εχει παντα στο μυαλο του οτι ο λαος τους λαικιστες και τους καραγκιοζηδες τους στελνει αρον-αρον απο εκει που ηρθαν….

  Στο χερι του ειναι να ειναι σοβαρος και με διαρκεια ή να ειναι ενας ΚΟΜΗΤΗΣ που ηρθε ξαφνικα και εφυγε γρηγορα…

 26. Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλκηδόνας

  Δημοσίευση στα “Νέα Κερατσινίου”: Λουκάς ο κατακτητής!!!

 27. kostas

  Ο Τζανής οριοθετεί τον χώρο του δήμου του, έχει βάλει την ίδια πινακίδα και σε άλλα σημεία, για να μην μπερδευετε προφανώς, πώς κάνουν οι σκύλοι που κατουράνε, σημαδεύουν, για να μην χάσουν τον δρόμο, κάπως έτσι!
  Είχα την αποψη ότι πρόκειται για “νούμερο” τώρα και μετά την δήλωση του έχω άλλη άποψη. Πρόκειται για πολύ μεγάλο νούμερο.

 28. Natassa Chatzopoyloy

  Καλό θα ήταν όταν καλωσορίζεις κάποιον, να είσαι στο σπίτι το δικό σου!!! Έτσι ξέρω εγώ και όχι μπροστά από το Κατράκειο Θέατρο της ΝΙΚΑΙΑΣ.

Σχολιάστε