Επιθέσεις καταγγέλλουν οι μετανάστες σε Νίκαια και Αγ. Ι. Ρέντη

23.03.2011 | ZASKAR

Συστηματικές ρατσιστικές επιθέσεις από ομάδες ατόμων με  μηχανάκια, ηλικίας 15-20 ετών, με σιδηρογροθιές, ρόπαλα και μαχαίρια εναντίον Πακιστανών μεταναστών καταγγέλλει η Πακιστα- νική Κοινότητα Ελλάδας.
Ο Τσαβέντ Ασλάμ [εκπρόσωπος της Πακιστανικής Κοινότητας] είπε ότι μετά τις οκτώ το βρά- δυ σε Ρέντη και Νίκαια γίνονται επιθέσεις με ξυλοδαρμούς κατά αλλοδαπών, από τους οποίους αφαιρούνται χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σημειώθηκε ανάλογη επίθεση με θύματα δυο Πακιστανούς, οι δράστες της οποίας συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας της Νίκαιας. Ο Προϊστάμενος  του Τμήματος, κος Γιοβανίδης, σημειώνει στη συνάντηση που είχαμε απόψε στο γραφείο του  πως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην πλατεία Χαλκηδόνας, διαδραματίστηκαν παρόμοια πε- ριστατικά ξυλοδαρμών με αλλοδαπούς δράστες αυτή τη φορά και θύματα αθώους περαστι- κούς.

Σήμερα εκπρόσωποι των μεταναστών συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώ- ργο Ιωακειμίδη, ενώ την Κυριακή 27 Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν Αντιφασιστικό / Αντιρα- τσιστικό Συλλαλητήριο στην πλατεία του Αγ. Νικολάου Νίκαιας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, οι εκπρόσωποι των μεταναστών παρουσίασαν στοιχεί- α από περιστατικά επιθέσεων και έκαναν λόγο και για βανδαλισμούς σε καταστήματα, που δια- τηρούν στις δυο περιοχές του Δήμου μας.

“Είμαστε εργάτες. Ήσυχοι άνθρωποι. Αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε. Ενημερώνουμε βουλευτές και δημάρχους, προκειμένου κάτι να γίνει” είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβέντ Ασλάμ.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή                      22 Μάρτη 2011

Ανακοίνωση - Καταγγελία

 • Δυο μαχαιρωμένοι κ δεκάδες ξυλοκοπημένοι μετανάστες το αποτέλεσμα δεκάδων δο- λοφονικών επιθέσεων από μηχανοκίνητες φασιστικές ομάδες σε Νίκαια και Ρέντη.

 • Μεγάλο Αντιρατσιστικό / Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο Κυριακή 27/03, 3.00 μ.μ., πλατεία Αγ. Νικολάου Νίκαιας.

Δύο πακιστανοί μετανάστες μαχαιρωμένοι που νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο και  δεκάδες άλλοι με σπασμένα πόδια, χέρια και χτυπήματα στο κεφάλι είναι ο τραγικός απολο- γισμός μίας σειράς φασιστικών επιθέσεων σε βάρος τους, που έγιναν την περασμένη εβδομά- δα στην περιοχή της Νίκαιας και του Ρέντη.

Συγκεκριμένα, όπως περιγράφουν μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας, ομάδα περίπου 40 ατόμων με μηχανάκια κυκλοφορούν νύχτα σε αυτές τις περιοχές, επιτίθενται με βία κατά μεταναστών φωνάζοντας “φύγετε από δω” και αφήνοντάς τους αιμόφυρτους. Οι πιο σκληρές επιθέσεις έχουν σημειωθεί στην πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας και στην πλατεία του Ρέντη. Την ίδια στιγμή το αστυνομικό τμήμα Νίκαιας δεν έχει αφήσει κανέναν μετανάστη να καταθέ- σει μήνυση, τρομοκρατώντας όσους απευθύνθηκαν ότι θα “μπλέξουν χειρότερα”.

Αυτού του είδους οι φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις είναι πρόκληση για κάθε κάτοικο της περιοχής. Δεν πρέπει να αφήσουμε μία μειοψηφία φασιστών τραμπούκων να εξαπολύ- ουν ρατσιστικά πογκρόμ τις νύχτες σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Υπεύθυνη για αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις είναι η ρατσι- στική πολιτική της κυβέρνησης που με εξαγγελίες για φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρω- σης, προσπαθεί να μετατρέψει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση, τη στιγμή που συγχωνεύει χιλιάδες σχολεία και αφήνει τα νοσοκομεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες να διαλύονται από τις περικοπές. Καλούμε τα Δημοτικά Συμ- βούλια, τις Δημοτικές Κινήσεις, τα συνδικάτα, τους συλλόγους γονέων, τα 15μελή των μαθη- τών, τους μαζικούς φορείς των περιοχών του Πειραιά, να καταδικάσουν αυτές τις φασιστικές επιθέσεις και να δώσουν μαζική απάντηση στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτοί που δε χωράνε στις γειτονιές μας είναι οι φασίστες και οι ρατσιστές.

Νομιμοποίηση όλων των Μεταναστών, Άσυλο και στέγη στους Πρόσφυγες, Όχι στο τείχος του αίσχους, Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές.

Καλούμε:

 1. Συνέντευξη Τύπου: Τρίτη 22/03 1.00 μ.μ. στα γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας [Κρατίνου 7, 8ος Όροφος, πλατεία Κοτζιά].

 2. Σύσκεψη: Πέμπτη 24/03 7.30 μ.μ. Δημαρχείο Νίκαιας

 3. Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο: Κυριακή 27/03, 3.00 μ.μ. πλατεία Αγ. Νικολάου Νίκαιας

Το συλλαλητήριο στηρίζουν οι Δήμοι Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και Κορυδαλλού.

 • Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος

 • Ένωση Μεταναστών Εργατών

 • Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

 

_________________

Σχόλιο Αρχισυντάκτη

Από τη μια οι καταγγελίες των κατοίκων και εμπόρων του κέντρου αλλά και άλλων περιοχών της Νίκαιας για γκετοποίηση, παράνομη εμπορία, ύποπτες και εγκληματικές κινήσεις αλλοδαπών και από την άλλη τα βίαια περιστατικά εκατέρωθεν. Τα πράγματα πλέον αρχίζουν να ξεφεύγουν και χρίζουν της ιδιαίτερης προσοχής των αρχών.

Εμείς, θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε με όλες τις πλευρές έτσι ώστε να ακούσουμε τις από- ψεις και να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα συνολικά.

 

facebook Μοιράσου το στο facebook

Σχετικά Posts

23 σχόλια στο άρθρο “Επιθέσεις καταγγέλλουν οι μετανάστες σε Νίκαια και Αγ. Ι. Ρέντη”

 1. Τάσος Πανταζίδης

  Δείτε: Ανάλυση για το Μεταναστευτικό.

 2. Τάσος Πανταζίδης

  Στη Νίκαια ζουν περίπου 10.000 νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες. Η πληθώρα φτηνών προσφυγικών κατοικιών, έκανε την πόλη, ελκυστικό τόπο διαμονής. Κυρίως Πακιστανοί, αλλά και πολλοί Αλβανοί, είναι η πλειονότητα. Βέβαια υπάρχουν και αρκετοί Ρώσοι, Μπαγλαντέζοι αλλά και Αρμένιοι που ήρθαν και συνάντησαν την παλιά προσφυγική αρμενική κοινότητα της πόλης. Σε αρκετές περιοχές, η κοινωνική και εργασιακή δραστηριότητα των μεταναστών (Άσπρα Χώματα, Αγ. Νικόλαος κα) ενίσχυσε τη μαραζωμένη κίνηση της τελευταίας δεκαετίας. Δυστυχώς όμως η ομαλή συμβίωση, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε γκετοποίηση. Η κοινωνική ένταξη των μεταναστών, θα ωφελήσει όλους: ντόπιους και μετανάστες. Επίσης θα αποκλείσει τα κακά στοιχεία των μεταναστευτικών κοινοτήτων. Δεν θα προσποιηθώ οτι δεν βλέπω τους βιαστές, κλέφτες και κλεπταποδόχους Πακιστανούς, Γεωργιανούς, Ρώσους, Αβαλκάνιους Αθίγγανους. Υπάρχουν και δρουν και αυτοί δημιουργώντας προβλήματα. Ποια είναι η λύση; Οι “σκούπες” της Αστυνομίας; Η Αστυνομία, όταν κάνει “σκούπες”, μαζεύει όσους εργάζονται σε οικοδομές, εργοστάσια, βιοτεχνίες, εμπορικά καταστήματα κλπ. Οι μαστρωποί, ληστές, κλεπταποδόχοι, εκτελεστές, έμποροι ναρκωτικών, λαθρέμποροι κλπ, απολαμβάνουν μια ιδιότυπη “ασυλία”. Οπότε, για τι είδους “κάθαρση” μιλάμε; Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε οτι τα προβλήματα δεν λύνονται με αστυνομικές μεθόδους. Αντίθετα, η αδιαφάνεια και κακή θεσμική λειτουργία, αφήνουν “παραθυράκια” και δημιουργούν κυκλώματα. Σκεφτείτε μόνο, πόσοι δικηγόροι έχουν θησαυρίσει διεκπεραιώνοντας υποθέσεις αλλοδαπών. Ειδικά οι υποθέσεις των αλλοδαπών χωρίς χαρτιά ή των αλλοδαπών που έχουν απορριφθεί αιτήματά τους, είναι τα πιο προσοδοφόρα περιστατικά. Επίσης, σκεφτείτε πόσες εκατοντάδες Ελληναράδες, κατασκευάζουν πλαστά πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κλπ, από ΙΚΑ, Εφορίες κ.α. Αυτοί δεν είναι εγκληματίες ενάντια στο ελληνικό κράτος και όχι μόνο; Μην ξεχνάτε επίσης, οτι στο παρελθόν, Ρώσος καταζητούμενος από την interpol ήταν κάτοχος νόμιμου ελληνικού διαβατηρίου! Η εγκληματικότητα, απ” όπου και αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα. Απλά εγώ δεν ξεχωρίζω τους εγκληματίες με βάση το χρώμα ή την εθνικότητα. Γι μένα, όλοι “στην πυρά”. Δεν θα δεχθώ όμως την ομαδοποίηση και το να καίγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Είναι άδικο, όπως ήταν άδικο που λεξικά σε μερικές πολιτείες των ΗΠΑ προπολεμικά, στη λέξη “Greek”, δεν έδιναν μόνο την ερμηνεία “Έλληνας”, αλλά και την ερμηνεία “κλέφτης”. Τον οικογενειάρχη μετανάστη, τον τίμιο εργαζόμενο, θα τον στηρίξω. Τον βιαστή, τον μαστρωπό και τον λωποδύτη, θα τον κυνηγήσω. Απλά είναι τα πράγματα. Συνάδελφοί μου σε όλη την Ελλάδα, θησαύρισαν συναλασσόμενοι με μαστρωπούς (και μερικοί από αυτούς συνελλήφθησαν). Τα δικά μου περιουσιακά στοιχεία και της οικογένειάς μου, είναι στη διάθεση των υπηρεσιών για να ελεγχθούν.

  Θα ήθελα να σας παρουσιάσω και δυο “ντοκουμέντα”: Το ένα είναι οτι συνέβαλα σε καταγγελίες Πακιστανών ενάντια σε ομοεθνείς τους βιαστές και λαθρεμπόρους (το αναφέρω για να σας δείξω οτι αυτά ενοχλούν και τους ίδιους τους μετανάστες). Το δεύτερο είναι το οτι συνόδευσα προ εξαμήνου φίλο μου Πακιστανό στο Α.Τ. Νίκαιας προκειμένου να καταγγείλει ομάδα 15 χρονων που τον σταμάτησαν και του έκλεψαν κινητό και χρήματα και ο υπέυθυνος αξιωματικός, τον έπεισε να μην υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων γιατί θα επιληφθεί ο ίδιος την επόμενη φορά που θα κάνουν κάτι τα “αλητόπαιδα”. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά εναντίον μεταναστών. Φυσικά θα υπερτονίσω και τα όσα γράφτηκαν ήδη για τους κοινωνικούς λόγους που βιασθείσες, δεν καταγγέλουν τίποτα. Αν αρχίσουμε όμως να λέμε τέτοια, δεν θα έχει σταματημό. Θα πρέπει να πούμε τα πάντα, τόσο για την αληθινή εγκληματικότητα των μεταναστών, όσο και για την αληθινή εκμετάλλευση που υφίστανται από τους “Έλληνες”.

  Οφείλουμε όλοι μας να καταδικάσουμε κάθε είδους βία, απ” όπου και αν προέρχεται. Οφείλουμε επίσης να βρούμε λύσεις ομαλής ένταξης των μεταναστών και απομόνωσης των εγκληματιών (Ελλήνων και Μεταναστών). Μόνο έτσι θα πολεμήσουμε την υποβάθμιση της ζωής μας, την ανεργία, την κατάρρευση των ασφαλιστικών μας ταμείων, το ξεπούλημα της ζωής μας.

  Τάσος Πανταζίδης

 3. kyriakos

  loipon thelw na grapsw k egw tin gnwmi mou. thewrw oti mia xwra prepei na dexete enan arithmo metanastwn pou xriazete gia na kalifthoun theseis ergasias. oloi autoi oi paranomoi metanastes pou dilwnoun politikoi prosfiges enw einai oikonomikoi h den douleuoun h douleuoun pairnontas penixres amoives me apotelesma na pinane. otan o opoiosdipote anthrwpos eite einai ellhnas eite pakistas eite otidipote allo pinaei kai dn mporei na threpsei ton eauto tou kai ta paidia tou tha paranomisei gia na to kanei. kai tha klepsei kai tha skotosei an xreiastei. apo tin stigmi pou h ellada exei sxedon 1 ekatomirio anergous kai den mporei na threpsei tous ellhnes pws perimenete na mporesei na prosferei douleia stous ksenous. therw pws gia na meiwthe i egklimatikotita prepei autoi toulaxiston pou den exoun xartia kai einai paranomoi na apelathoun. an kanei kapoios mia volta stin omonoia tha dei oti istorika ksnodoxeia kleinoun gt to kentro exei parakmasei. uparxei porneia, narkwtika kai epitheseis gia na klepsoun kai ta perissotera krousmata exoun ginei apo metanastes. sigoura den ftaine se tipota alla prepei oi paranomoi pou einai para polloi na apelathoun wste na kseboukwsei h ellada kai an anavathmistei to epipedo zwhs pou lgk einai na parakmasei se perioxes opws i kokkinia p exei gemisei pakistanous oi opoioi den exoun douleia k dn mporoun na sintirithoun. therw pws auti einai i realistiki eikona tis katastasis stin nikaia k stin ellada. episis h aristera thewroi oti prepei na meinoun epidi exoun dikaiwmata. edw o ellhnas dn exei dikaiwmata kai tha exei o ksenos? dld eleos. episis oi akrwdeksies simperifores den voh8oun. nomizw pws h logikoteri lush einai na apelathoun osoi dn exoun xartia kai einai paranomoi k na perifraxtoun ta sinora.

 4. Ilia Velidoy

  ωχχ.. το: ((προς τι η παρανοησης )) δεν ειναι βεβαιως καλα ελληνικα..
  ή παρανοηση ή παρανοησις επρεπε να γραψω  :(

 5. Ilia Velidoy

  no problem που λενε και τα παιδια μου σε …απταιστα ελληνικα :)

 6. kokkiniotis

  εχετε δικιο ηταν λαθος μου! καταλαβα διαφορετικα και ζητω συγνωμη!

 7. Ilia velidoy

  Νομιζω οτι τα ελληνικα μου ειναι αρκετα καλα, οποτε προς τι η παρανοησης?
  Ειπα καπου οτι πρεπει να νομιμοποιηθουν μεταναστες? ολοι, μερικοι ή λιγοι?
  Ειπα απλως οτι δεν υπαρχει καμια δικαιολογια να μην καταδικασουμε μαχαιρωματα και ξυλοδαρμους.
  Στο δε δευτερο σχολιο μου εξεφρασα την απορια γιατι πεταξαν μολοτωφ στην Δημοκρατικη Αριστερα οταν ειναι το μονο κομμα της αριστερας που ΔΕΝ υποστηριζει την νομιμοποιηση ολων των μεταναστων αδιακριτως.
  Αποψη με την οποια συμφωνω οπως ομως καταδικαζω την βια εναντιον των μεταναστων απεριφραστα.
  Ελπιζω τωρα να εγινα κατανοητη.

 8. nikos

  Αυτά τα συλλαλητήρια διοργανώνονται απο περιθωριακές ομάδες της άκρας αριστεράς. Αυτές οι ομάδες βλέπουν παντού φασίστες και ναζιστές και έχουν αιτήματα που ούτε σε μπανανίες δεν θα πραγματοποιΟύνταν. Δηλαδή, ζητούν τη νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών χωρίς προυποθέσεις!!!.

  Αντι μερικοί να θέλουν τοσο πολυ να μετατρέψουν τη χωρα σε Πακισταν, ας πάνε καλύτερα οι ιδιοι να ζήσουν στο Πακισταν. Να δουν απο πρωτο χέρι τη τριτοκοσμικη κουλτουρα που υπαρχει εκει. Μια χωρα στην οποια οι κατοικοι της ειναι θρησκευτικα φανατισμένοι, και επικρατει η ποινη του θανατου για οσους βλασφημουν το ισλαμ.

  Η πραγματικότητα είναι οτι δεν γέμισε η ελλάδα απο φασίστες. Η ελλάδα γέμισε απο μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, που η παρουσία τους μετέτρεψε μεγάλες αστικές περιοχές σε γκέτο εγκληματικότητας.

  Το ίδιο ισχύει και για τη Νίκαια. Η πόλη μας έχει αρχίσει να γκετοποιείται και η εγκληματικότητα να αυξάνεται σημαντικά.

 9. ΧΧΧ

  Οι πακιστανοί είναι λαθρομετανάστες και πρέπει να απελαθούν απο τη χώρα. Η παρουσία τους στη χώρα υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο της χώρας, δημιουργώντας τριτοκοσμικές συνθήκες και ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

  Οι πακιστανοί και οι λοιποί λαθρομεταναστες δεν εχουν να προσφέρουν τιποτα θετικό σε αυτη τη χώρα. Η μαζική εισροή τους στη χώρα θα μεταλλάξει τη χώρα μας και τη περιοχή μας σε ισλαμικό γκέτο. Η συντριπτική πλειοψηφεία των πακιστανών ειναι πολυ χαμηλού μορφωτικού επίπεδου, θρησκευτικά φανατισμένοι με το ισλάμ, και έχουν απόψεις για πολλά θέματα που είν αι ασυμβατες με τη δυτική κουλτούρα. Πχ Θεωρούν όσες γυναίκες δεν φορούν μπούργκα ως πόρνες.

  Πάντως, όταν πακιστανοί επιτίθενται σε έλληνες και τους κλέβουν, κανείς δεν μιλάει για ρατσιστική επίθεση.

  Οταν έλληνες επιτιθενται σε πακιστανούς, όλοι μιλάνε για ρατσιστικές επιθέσεις ανεξάρτητα του λόγου για την οποια εγιναν.

  Με λίγα λόγια, εχει επικρατήσει το στερεότυπο οτι μόνο οι λευκοί είναι ρατσιστές.

  Κάτι που είναι εσφαλμένο, μια και η μεγάλη μερίδα των πακιστανών έχει ακραίες συντηρητικές και οπισθοδρομικές πεποιθήσεις, ασύμβατες με οτι επικρατεί σε δυτικές κοινωνίες.

 10. kokkiniotis

  η ριψη μολοτωφ στα γραφεια της δημοκρατικης αριστερας ειναι καταδικαστεα απο ολους μας! δυστηχως ειναι η επιβεβαιωση αυτων που σας γραφω μερες…..διχαστικες εκδηλωσεις που γινονται για να εξυπηρετηθουν μικροκομματικες επιδιωξεις οχι μονο δεν λυνουν το προβλημα της ωμης βιας , αλλα οξυνουν περισσοτερο το προβλημα! κρουω τον κωδονα του κινδυνου ωστε να μην εχουμε εναν νεο «αγ. παντελεημονα» στα ορια της νικαιας….εχω την εντυπωση οτι τα πραγματα εχουν ξεφυγει τελειως και πρεπει αμεσα οι φορεις της πολης να προχωρησουν σε παρεμβασεις .

 11. kokkiniotis

  κ. Βελλιδου οταν ενοειτε νομιμοποιηση ολων των μεταναστων, ενοειτε και τους σομαλους εμπορους ναρκωτικων της ομονοιας? και τους λαθραιους αποφοιτους φυλακων που δραστηριοποιουνται σε μαφιες, οπως η ελληνικη, η κινεζικη, η ρωσσικη, η βορειοαφρικανικη, η αλβανικη και παει λεγοντας?

  Μεταναστες για μενα ειναι ολοι συνανθρωποι μας απο το πρωην ανατολικο μπλοκ, οι ανθρωποι που προσφατα εκαναν απεργια πεινας για τα δικαιωματα τους και καθε λογης τυραννυσμενος οικογενειαρχης που ζει τιμια στην πατριδα μας. ΑΥΤΟΙ ΝΑΙ! ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ!

  Αλλα οποιος μπαινει γιατι ετσι του καπνισε στην χωρα μας πρεπει ντε και καλα να ειναι και “πολιτικος προσφυγας”? δεν νομιζω…

  Μακαρι η Ελλαδα μας να αντεχε ολον τον πεινασμενο κοσμακη… μακαρι! Δυστηχως ομως αυτο το προτεκτορατο που λεγεται ΕΛΛΑΣ δεν μπορει να θρεψει τους πολιτες του, θα θρεψει ολους τους πεινασμενους του κοσμου?

  Εαν τους θελουμε γιατι πουλαμε κανα κουπονι και καμια εφημεριδα και επειτα τους καλυπτουμε πολιτικα, παω πασο.

  Στην ζωη μου εχω μαθει να στηριζω αυτο που μου φαινεται λογικο και να εναντιωνομαι οπου βλεπω παραλογισμο και μικροκομματικες αρλουμπες.

  Ενα παραδειγμα για τον καιροσκοπισμο ορισμενων οργανωσεων της αριστερας? Απο παιδι θυμαμαι τον αγωνα μας για μια κοινωνια χωρις θρησκεια… Θυμαμαι να καταγγελλουμε τον σκοταδισμο της ελλαδικης εκκλησιας με τον πιο κατηγορηματικο τροπο… Και ενω τα χρονια παιρνουν βλεπω τους ιδιους συντροφους να στηριζουν τον ισλαμικο σκοταδισμο (λες και δεν ειναι αυτη θρησκεια που καταπιεζει τον εργατη) και να επιβραβευουν το αθλιο μεσαιωνικο θεαμα που μουσουλμανοι αυτομαστιγονονται και μετατρεπουν το κεντρο της αθηνας σε πελωριο τζαμι! Θυμαμαι τι λεγαμε οταν παραχριστιανικες οργανωσεις εκαναν λαοσυναξεις και ποσο κλεινουμε τα ματια οταν ο σκοταδισμος ερχεται απο “δικους” μας ανθρωπους… Ειναι ενα μικρο παραδειγμα του στρουθοκαμηλισμου που χαρακτηριζει σημερα την αριστερα… Τεσπα… Ειναι μεγαλη κουβεντα και δεν γινετε απο εδω μεσα…

  Ευχομαι πραγματικα να εκτονωθει η κατασταση και καποια στιγμη οι Ελληνες και οι Πακιστανοι (ή οποιοσδηποτε οικονομικος μεταναστης) να κατσουν ωριμα και να συζητησουν τα προβληματα, διοτι το συστημα βαραει ολους μας κ πρεπει να το καταλαβουμε! Με το να αφοριζουμε τους Νικαιωτες ως ρατσιστες ετσι ευκολα δεν καταφερνουμε τιποτα και δεν ανταποκρινεται στην αληθεια. Τα γεγονοτα απο απαραδεκτα ελληνοπουλα υπαρχουν και ειναι σε εξελιξη διοτι ομαδες απαραδεκτων Πακιστανων δημιουργησαν 2 πολυ σοβαρα περιστατικα. Ευχομαι στους 2 Πακιστανους συνανθρωπους μας που ειναι στο νοσοκομειο να αναρρωσουν γρηγορα, οπως γρηγορα να αναρωσουν ο πιτσιρικας και ο καταστηματαρχης που με διαλυμενα κεφαλια και πλευρα ηταν στο κρατικο απο χτυπηματα 30 ροπαλοφορων Πακιστανων… Στην δευτερη περιπτωση ομως δεν εχω ακουσει κανεναν να παρει θεση… Μηπως και ο ιδιοκτητης του μινι μαρκετ στην παιδικη στεγη ειναι μελος της χρυσης αυγης και δεν το ξερουμε?

  Για το κοριτσακι δεν ξαναγραφω διοτι το συμβαν μου φερνει αναγουλα…

 12. Ilia Velidoy

  Moλοτωφ στα γραφεια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗ Νικαια…
  Αντε βρες ακρη…
  Το συγκεκριμμενο κομμα αν δεν κανω λαθος ειναι το μονο της αριστερας που διαχωριζει τους μεταναστες σε νομιμους και παρανομους και δεν ειναι υπερ της συληβδην νομιμοποιησης ολων των μεταναστων.
  Εκτος παλι αν το μεταναστευτικο δεν ηταν η αιτια για την μολοτωφ.
  Εμαθα δε οτι καποιος ηταν μεσα την ωρα εκεινη… Ετυχως δεν ειχαμε θυματα.

 13. ανωνημος

  auto pou dilosa exei vasi. apo tote pou eginan ta grafia alodapon stous dimous, an thimamai kala, to 2001, itan anaplirotis proistamenos sto gr. alodapon tou d. nikaias, stin p. ralli… apo ekei ekane ta “koneksia tou”.

 14. tenekedoupoli

  kokkiniotis
  Ο βιασμός είναι μια παραβατική, εγκληματική ενέργεια που καταδικάζει και κάθε νορμάλ άνθρωπος. Βιασμοί όμως, συμβαίνουν κάθε μέρα και φυσικά δεν συμβαίνουν ειδικά από Πακιστανούς.

  Τα παραπάνω θα αρκούσαν για να υποστηριχθεί ότι δεν είναι δυνατόν ένα μεμονωμένο γεγονός να δικαιολογεί μαζική βία κατά μιας ομάδας ανθρώπων.

  Στην προκειμένη όμως περίπτωση, όχι μόνο δεν υπήρξε καταγγελία, αλλά γενικά η ώρα, ο τόπος, ο τρόπος που περιγράφονται δεν πείθουν… και η πανομοιότυπη αναπαραγωγή από εκατοντάδες ακροδεξιά ιστολόγια (με ερωτηματικό ακόμα και σε αυτά για το αν υπήρξε το γεγονός), δίνει την εντύπωση ότι το πράγμα είναι στημένο. Όσο για τα 10 άτομα που το είδαν κλπ, θα μου επιτρέψεις να εκφράσω αμφισβήτηση, αφού πρόκειται για πολύ μικρές ηλικίες που εύκολα αναπαράγουν παραμυθάκια χωρίς να έχουν και πλήρη συνείδηση τι ακριβώς κάνουν και τι εξυπηρετούν.

  Έχω γράψει και εγώ σχετικά εδώ και εδώ [ eMail: mirmigofolia@gmail.com ]

 15. kokkiniotis

  Φιλε ανωνυμε δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις! Κατ” αρχην δεν φταει ο ανθρωπος αυτος σε καμια περιπτωση.

  Κατα δευτερον, οποιος δραστηριοποιηται σε κοινωνικα φορουμ δεν ειναι “υποκινητης” κανενος!

  Κατα τριτον κι εγω συμμετεχω σε αντιρατσιστικα φεστιβαλ και ειμαι περηφανος γι” αυτο!

  Αυτο που τονιζω εδω μεσα ειναι οτι καποια στιγμη πρεπει να ξεκαθαρισουμε στο μυαλο μας ποιος ειναι μεταναστης και ποιος εγκληματιας! Διοτι η αριστερα στην Ελλαδα ειναι απολυτως υπευθυνη για την ανοδο της ακροδεξιας.

  Οσο η αριστερα θα εθελοτυφλει και θα εχει την θεση οτι οποιος δεν εχει ελληνικη υπηκουοτητα ειναι αυτοματα και “θυμα” και δεν προκαλει παρανομιες (το θεωρουν απιστευτο καποιες σεχταριστικες οργανωσεις!!!), τοσο η ασυδοσια εγκληματικων στοιχειων απο αλλες χωρες θα δρουν ανεξελεγκτα και θα κρυβονται και απο πισω τους τα φυντανια οι συμπατριωτες μας.

  Ο παραλογισμος ορισμενων οργανωσεων της αριστερας ειναι ανεξηγητος. Οι εποχες που υπηρχαν οικονομικοι μεταναστες εχει περασει! Τωρα δυστηχως αναμεσα μας κυκολοφορουν και “αποφοιτοι” φυλακων και θα πρεπει ολοι μας να επαναξετασουμε την θεση μας!

  Διοτι αν δεν το πραξουμε αυτο θα την πληρωνουν αδικα οι μεταναστες συνανθρωποι μας που ζουν και εργαζονται τιμια στην πατριδα μας, που εχουν ερθει για μια καλυτερη ζωη!

  Αν πραγματικα θελουμε να προστατεψουμε τους μεταναστες, θα πρεπει να αποκυρηξουμε την εγκληματικοτητα που προκαλουν ορισμενοι αλλοδαποι.

  Η συγκεντρωση της Κυριακης π.χ. μονο προβληματα μπορει να προκαλεσει! Διοτι ειναι μονοπλευρη και εξυπηρετει καθαρα κομματικα κριτηρια.

  Δεν θα λυθει το προβλημα της βιας με διχαστικες συγκεντρωσεις!

  Δειξτε ολοι συνεση! Πολυ φοβαμαι οτι οταν πεσουν τα “φωτα” της εκδηλωσης θα ξεκινησει ενας νεος κυκλος βιας…

 16. ανωνημος

  thelete tin aitia tou kakou? psakste tasos pantazidis, proedros tou forum metanaston (pakistanon)… ipallilos d. nikeas… afta!!!

 17. kokkiniotis

  Δηλωμενο περιστατικο στην αστυνομια εννοει? Ναι, δεν εχει δηλωθει!
  …η πουριτανικη Ελληνικη κοινωνια δεν αποδεχεται τετοια περιστατικα που στιγματιζουν τις κοπελες σε ολη τους την ζωη και αποτρεπουν τις οικογενειες να τα καταγγελουν στους αρμοδιους φορεις… Ποσα ειναι τα παραδειγματα ενδοοικογενειακης βιας που δεν τα μαθαινει κανεις?
  Ειμαστε πολυ μακρια απο την κοινωνια που ολα λεγονται ελευθευρα και αντιμετωπιζονται με επιστημονικη υποστηριξη…

  Ο βιασμος παντως εχει επιβεβαιωθει απο δεκαδες ανθρωπους.

  Παντως το γεγονος το αναφερω για να δειξω την πηγη του κακου και οχι για να σταματησουμε σε αυτο το γεγονος.
  Αλλωστε τα δραματικα γεγονοτα ειναι σε πληρη εξελιξη και μας εχουν προσπερασει ολους.
  Αυτο που πρεπει να γινει σημερα κιολας ειναι να δειξουμε ολοι μας αυτοσυγκρατηση και να αναλυσουμε το προβλημα σοβαρα, φερνοντας κοντα μεταναστες και Ελληνες διοτι τα προβληματα ειναι κοινα και δεν εχοιυν χρωμα και θρησκεια!

 18. Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλκηδόνας

  Στη χθεσινή μας συνάντηση με τον Διοικητή της Ασφάλειας Νικαίας, κ. Γιοβανίδη, διέψευσε κατηγορηματικά πως δεν υπήρξε κανένα περιστατικό βιασμού στη Μέμου. Αυτό που υπογράμμισε ήταν οι ξυλοδαρμοί από ομάδες Πακιστανών στην πλατεία Χαλκηδόνας.

 19. kokkiniotis

  Η βια που κυριαρχει στην ζωη μας σε ολα τα επιπεδα εχει μεταφερθει πλεον σε ολες τις γειτονιες…

  Αυτο που συμβαινει κατα των μεταναστων ειναι απαραδεκτο και καταδικαστεο, δυστυχως ομως εχει σαν πηγη ενα γεγονος που προκαλει αναγουλα σε καθε ανθρωπο ανεξαρτητου εθνικοτητας.

  Ο βιασμος ενος κοριτσιου 13 χρ. στην πλ. Μεμου στα ματια του φιλου της απο 5 ανθρωπομορφα τερατα (ιδιας εθνικοτητας με τους ατυχους πακιστανους εργατες που εχουν ξυλοκοπηθει) και ο ξυλοδαρμος 2 ανθρωπων στην παιδικη στεγη που νοσηλευτηκαν αρκετες ημερες στο κρατικο (ενος καταστηματαρχη και ενος ανηλικου) απο μια ομαδα 30 ροπαλοφορων πακιστανων, πυροδοτησε αυτην την βια.

  Αυτη η κατασταση θελει ηρεμη προσεγγιση και μην βγουν καποιοι λαλιστατοι να κατηγορησουν ως ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ τους Νικαιωτες που τοσα χρονια ζουν αρμονικα με τους μεταναστες συνανθρωπους μας.

  Η βια φερνει παντα βια και η καταστολη δεν ειναι λυση για να αντιμετωπιστουν αυτα τα προβληματα.

  Αποψη μου ειναι οτι αυτος ο καρεκλοκενταυρος Πακιστανος (διοτι ο Ελληνας πολιτικος και ο Πακιστανος το ιδιο γραφειοκρατες ειναι και καμια διαφορα δεν εχουν) θα επρεπε να ειχε καταγγειλλει αμεσα το γεγονος του βιασμου και του ξυλοδαρμου πριν απο 2 εβδομαδες.

  Με αυτη την ενεργεια θα διαχωριζε την σταση του απο αυτα τα ανθρωπομορφα τερατα και δεν θα εμπαιναν στο ματι του κυκλωνα οι αθωοι Πακιστανοι συνανθρωποι μας.

  Αντιθετα απεκρυψαν το γεγονος, προσπαθησαν να καλυψουν τους πατριωτες τους και το αποτελεσμα πια ειναι γνωστο.

  Κριμα και παλι κριμα ~ ! για ολα τα αθωα θυματα μιας παραλογης βιας (ελληνων και πακιστανων) που δεν οδηγει πουθενα.

  Πολυ φοβαμαι οτι ο κυκλος της βιας δεν θα κλεισει ετσι ευκολα.
  Επιμενων οτι με καταστολη δεν αντιμετωπιζονται αυτα τα φαινομενα.
  Θα πρεπει αμεσα οι φορεις της πολης να πλαισιωσουν τη νεολαια της Νικαιας, αλλα και αυτος ο προεδρος των Πακιστανων να καταγγειλλει με τον πιο κατηγορηματικο τροπο τις 2 ακραιες ενεργειες των συμπατριωτων του.
  Εκεινος βλεπει μοναχα την μια πλευρα του νομισματος…
  Η βια δεν εχει εθνοτητα! Βρισκεται παντου και πρεπει να το καταλαβουν αμεσα ολοι!

 20. ΓΑΒ

  Πιστεύω πως τα περιστατικά είναι αμφότερα με πιο έντονα όμως αυτά των νεαρών. Πέρα από αυτό όμως, πιστεύω πως είναι το αποτέλεσμα μιας προβληματικής κατάστασης που συνεχώς διογκώνεται.

  Το καμπανάκι μας το χτυπούν κατά καιρούς και οι έμποροι και οι κάτοικοι και οι αστυ- νομικές αρχές και τώρα οι ίδιοι οι μετανάστες.

  Πρέπει να το δούμε ψύχραιμα.

  Σε κάθε περίπτωση,  αν δεν λάβουμε μέτρα άμεσα, τότε πολύ φοβάμαι πως η επόμενη πλα- τεία Αγ. Παντελεήμονα θα λέγετε πλατεία Αγ. Νικολάου, με θύτες και τις δυο πλευρές και θύ- μα -για άλλη μια φορά- τη Νίκαια.

 21. Ilia Velidoy

  Nαι και εγω θα το προτιμουσα ΓΑΒ αλλα τελος παντων οταν μας δειχνουν το φεγγαρι ας μην κοιταμε το δαχτυλο… Η ουσια μετραει.
  Και αυτη ειναι οτι ομαδες φασιστοειδων μαχαιρωνουν και ξυλοκοπουν μεταναστες.
  Ολοι πρεπει να το καταγγειλουμε και να αντιδρασουμε.

 22. Γιώργος Μουταφίδης (δημιουργός του Ράδιο Νεφέλη)

  Η βία δεν έχει πατρίδα δεν έχει χρώμα ούτε διαβατήριο… Η βία μεταδίδεται σαν επιδημία. Σήμερα κάποιοι την ασκούν ενάντια σε ανθρώπους που αποκαλούν ξένους. Αύριο θα την ασκήσουν σε σένα, σε μένα και σε όλους όσους δεν παίρνουν την πρωτοβουλία και απλά παρατηρούν… Από τον βολικό καναπέ του υπουργείου τους… Την βία να εξαπλώνεται, ξε- τυλίγοντας τις εκφάνσεις της… Μπροστά στα μάτια του κάθε πολίτη.

 23. ΓΑΒ

  Προσωπικά θα προτιμούσα μια πιο απλή και απ-εξαρτημένη γραφή από τους μετανάστες.

Σχολιάστε