Ιωνικός - Προοδευτική …ένα ντέρμπι από τα παλιά!

10.01.2011 | ZASKAR

Σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ’11, ο Ιωνικός αναμετράται με την Προοδευτική σε δυο παιχνίδια στη Νίκαια.

Το πρώτο διεξάγεται για τη βελτίωση των σχέσεων, στις 17.00, στο γήπεδο της Νεάπολης, με- ταξύ των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών των συλλόγων, ενώ το δεύτερο γίνεται στις 21.30, στο 2ο ΚΓΔ Νίκαιας [Καραμπίνη], μεταξύ των ομάδων μπάσκετ των δυο πόλεων για την Α’ ΕΣΚΑΝΑ ανδρών.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση για το φιλικό παιχνίδι ανέφερε τα εξής:

 

Οι διοικήσεις των συλλόγων Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Ιωνικού Νίκαιας και της Προ οδευτικής Κορυδαλλού συναντήθηκαν στα γραφεία του Ιωνικού και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα για τις πρωτοβουλίες που μπορούν να πάρουν για να βελτιωθούν οι σχέσεις των ιστορικών γειτονικών σωματείων.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η μακροχρόνια και αυξανόμενη αντιπαλότητα μεταξύ των νεαρών ο- παδών των δύο ομάδων, φαινόμενο που απασχολεί γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο και ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια Κορυδαλλού - Νίκαιας.

Για την αντιμετώπιση του αρρωστημένου οπαδισμού και των βιαιοτήτων που εκδηλώνονται μέσα και έξω από τα γήπεδα της περιοχής, αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Στις 10 Ιανουαρίου 2011 θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νεάπολης ποδοσφαιρικός αγώ- νας ανάμεσα στις ομάδες των παλαίμαχων ως πρώτη εκδήλωση ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την απαλλαγή του ποδοσφαίρου απ” τα χρόνια και οξυμένα προ- βλήματα που του έχουν αφαιρέσει κάθε στοιχείο φιλάθλου και κοινωνικού πνεύματος, αποκόπτοντάς το από την υπόλοιπη κοινωνία.

  2. Να ενημερωθούν ο Μητροπολίτης, ο Περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι, οι κοινωνικοί εκ- παιδευτικοί, πολιτιστικοί φορείς της περιοχής για την πρωτοβουλία αυτή και να κλη- θούν να συμμετάσχουν με όποιες δυνάμεις διαθέτουν στην εξυγίανση και πρόοδο του τοπικού ποδοσφαίρου.

  3. Να υλοποιηθεί ένα μακροχρόνιο πλάνο για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του φίλα- θλου πνεύματος μεταξύ ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και οπαδών.

Η επόμενη συνάντηση των διοικήσεων των συνδέσμων θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των Παλαίμαχων της Προοδευτικής.

 

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι των Δ.Σ. Παλαιμάχων Ιωνικού και Προοδευτικής κκ. Τάσος Βασιλείου και Τάκης Καλούδης και υποστηρίζουν η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδο- σφαιριστών Πειραιά, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πει- ραιά και οι Δήμοι Κορυδαλλού και Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη. Στον φιλικό αγώνα θα παραβρεθούν οι δήμαρχοι των δυο πόλεων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Στην συνέχεια, στις 21.30, στο εφεδρικό γήπεδο του Ιωνικού [βάση της δήλωσης συμμετοχής του] 2ο ΚΓΔ Νίκαιας [ Καραμπίνη ] και όχι στο Κλειστό ΔΑΚ Πλάτωνα όπως αρχικά είχε προ- γραμματιστεί, θα διεξαχθεί ο αγώνας της Α’ ΕΣΚΑΝΑ ανδρών Ιωνικός - Προοδευτική. Η αλλαγή του σημείο διεξαγωγής του αγώνα έγινε από την ΕΣΚΑΝΑ μετά από απόφαση της Περιφέρειας Αθηνών που κρίνει το γυμναστήριο ακατάλληλο, απαγορεύει την χρήση του και την διεξαγωγή επίσημων αγώνων και σφραγίζει το γυμναστήριο μέχρι νεοτέρας.

 

Ανακοίνωση συνάντησης Σωματείων Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Ιωνικού - Προοδευτικής

 

facebook Μοιράσου το στο facebook

Σχετικά Posts

 

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο “Ιωνικός - Προοδευτική …ένα ντέρμπι από τα παλιά!”

Σχολιάστε