Για το Ειδικό Σχολείο στον Βουλευτή κ. Δημ. Λιντζέρη

21.11.2009 | ZASKAR

Χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα του 2009, που έχουν ανάγκη ειδικής εκπαίδευσης, μένουν κάθε χρόνο εκτός σχολείου. Οι πολιτικές χρόνων έχουν αφήσει στο περιθώριο της ζωής τους ανθρώπους με αναπηρίες. Ότι γίνεται προς θετική κατεύθυνση γίνεται από τους ίδιους τους αναπήρους και από τους γονείς και τους φίλους τους. Μια τέτοια προσπάθεια στηρίζουμε και εμείς εδώ, στην πόλη μας. Μια πόλη που δεν έχει καμία δημόσια ειδική δομή σε όλα τα επίπεδα. Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να αποδείξουμε αυτό που για εμάς είναι αυτονόητο και συνταγματικό δικαίωμα όλων των ανθρώπων που έχουν αναπηρίες: Ίδιες Ευκαιρίες – Ίδια Δικαιώματα – Για Ολους.

Κ. Παπαδόπουλος, Δ. Λιντζέρης και Χ. Νάστας

Σήμερα ξεκίνησε και επίσημα πλέον ο πρώτος κύκλος επαφών που πρόκειται να κάνουμε με ανθρώπους που ζήτησαν την ψήφο μας και που ασφαλώς μπορούν να βοηθήσουν.

Πρώτος απάντησε θετικά ο κ. Δημ. Λιντζέρης, Νικαιώτης και Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β” Πειραιά. Το θέμα που θέλαμε να συζητήσουμε μαζί του, γνωρίζοντας βέβαια την ιδιότητά του αλλά και την ευαισθησία του [με βάση σχετικές ερωτήσεις που είχε καταθέσει και ο ίδιος στη Βουλή] είναι το Ειδικό Σχολείο. Η Νίκαια δεν έχει Ειδικό Σχολείο παρότι χρόνια τώρα έχουν γίνει προσπάθειες από πολλούς.

Στη συνάντηση με τον κ. Λιντζέρη ζητήσαμε να είναι μαζί μας ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος [πρ. Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας, Συντονιστής του “Ειδικό Σχολείο στη Νίκαια … Τώρα” και γονέας παιδιού με βαριά αναπηρία] και ο κ. Χρήστος Νάστας [εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ σε θέματα παιδείας]. Δέχτηκαν και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Νάστας έθεσαν τους λόγους που ως σήμερα το θέμα δεν έχει προχωρήσει. Επισημάνανε το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι χώροι στη Νίκαια που μπορούν να φιλοξενήσουν ένα τέτοιο έργο, καθώς επίσης και χρήματα [το έργο χρηματοδοτείται 100%]. Η αδιαφορία Μπενετάτου και η άρνησή του να ορίσει έναν χώρο φιλοξενίας είναι ουσιαστικά το μοναδικό εμπόδιο στην υλοποίηση του Ειδικού Σχολείου.

Ο κ. Λιντζέρης άκουσε προσεκτικά όλα όσα του είπαμε και υποσχέθηκε πως θα μας βοηθήσει άμεσα να προχωρήσουμε μαζί του μια συνάντηση με την κα. Α. Διαμαντοπούλου [Υπ. Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων]. Μένουν μόνο ορισμένα τυπικά έγγραφα που θα πρέπει να συγκεντρώσουμε και αμέσως μετά θα είμαστε έτοιμοι για το ραντεβού.

5 σχόλια στο άρθρο “Για το Ειδικό Σχολείο στον Βουλευτή κ. Δημ. Λιντζέρη”

 1. Κώστας Παπαδόπουλος

  Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ.
  ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ – ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ – ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΙΤΗΤΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ 850 ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ “ΒΑΡΕΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ” ΚΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΠΑΙΔΙΑ! ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?
  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ Η κα ΜΟΣΧΟΥ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ κα ΓΑΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΤΙΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
  ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΘΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ.

  Πραγματικά αν και δεν συμφωνώ με τον GERMANO γιατί πολλές φορές βγάζει ένα αντικομ/σμο που δεν έχει καμιά θέση στη κουβέντα μας, σε ένα πράγμα έχει δίκιο.
  ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΥΡΙΟ

 2. germanos

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΟΣΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ !
  ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
  ΝΑ ΦΤΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ … ΚΑΝΕΙΣ!!!!

 3. Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας

  Στη μαθηση, ολοι εχουν ισα δικαιωματα και κανενας Μπενετατος δεν εχει το δικαιωμα να στερει αυτη τη χαρα σε ανθρωπους, ποσο μαλλον σε παιδια με ειδικες αναγκες. Ειδικο σχολειο στη Νικαια τωρα.

 4. Βαγγέλης Χ.

  Η αναγκαιότητα ίδρυσης ειδικού σχολείου στη Νίκαια είναι προφανής και επιβεβλημένη Υποστηρίζω την πρωτοβουλία ανεπιφύλακτα.
  Βαγγέλης Χ. Διευθυντής του 23ου Δημ. Σχολ . Νίκαιας
  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Νίκαιας – Πειραιά

 5. Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλκηδόνας

  κ. Μπενετάτο θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας αν οποιαδήποτε στιγμή για οποιονδή- ποτε λόγο αλλάξετε γνώμη και αποφασίσετε να υπερπηδήσετε παιδιάστικες βεντέτες και να προχωρήσετε με το θέμα. Θα είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα φωνάξουν ζήτω, αν επιτέλους ορίσετε έναν από τους δεκάδες ελεύθερους χώρους της Νίκαιας για το Ειδικό Σχολείο, που ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ παιδιά μόνο στην πόλη μας, το έχουν τόσο ανάγκη. Καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολο να νοιαστείτε για κάτι που ποτέ σας δεν έχετε νοιαστεί, σκεφτείτε όμως και έτσι: εσείς θα είστε αυτός που θα πάρει τα εύσημα, εσείς θα είστε αυτός που θα χρεωθεί ένα τόσο μεγάλο και ουσιαστικό έργο με κοινωνική αποδοχή, όχι εγώ. Εσείς θα κόψετε την κορδέλα των εγκαινίων.

  Σας υπενθυμίζω πως πρόσφατα αρνηθήκατε για μια ακόμα φορά να τοποθετηθείτε για το ζήτημα και πως από τις 12 Μαΐου του 2009, αρνείστε ραντεβού μαζί μας. Σας υπενθυμίζω επίσης ότι ο κ. Παπαδόπουλος σας έχει καταθέσει τις σύμφωνες υπογραφές, για Ειδικό Σχολείο στη Νίκαια, 3000 συμπολιτών μας. Αν νομίζεται πως αυτό που κάνετε είναι πολιτική και μάλιστα αριστερή, θα πρέπει να ντρέπεστε. Τι είναι αυτό που σας φοβίζει να αντιμετωπίσετε τα ερωτήματά μας 6 μήνες τώρα; Τι θα πείτε σε δυο-τρις μήνες στους δημότες, όταν θα ξαναβγείτε στο μικρόφωνο [ζητώντας την ψήφο μας] λέγοντας πάλι για έργα πνοής, αγώνες και άλλα τέτοια, ξέρετε εσείς. Τώρα που το θέμα δεν κολλά στα λεφτά [που με τόσο ευκολία προτάσσεται πάντα ως δικαιολογία μπρος στην ανικανότητά σας], που θα πείτε ότι κολλά; Δεν μπορεί να κρύβεστε για πάντα.

  Στο ραντεβού αυτό, στο γραφείο του κ. Λιντζέρη, δεν θα έπρεπε να είμαστε εμείς αλλά εσείς.

Σχολιάστε